MENY
STARTSIDAN 
BIOGRAFEN FÖRR & NU 
KONTAKT 
LÄNKAR 
FILMER VI SETT 
KOMMANDE FILMER 
HISTORIK 
FILMPÅMINNELSE MED SMS 
VÄDRET I ÅSELE 
Unika träffar:
Senast uppdaterad:
 | Alla kommande filmer | Filmer vi sett | 
2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 
  NARNIA: KUNG CASPIAN OCH SKEPPET GRYNINGEN   2011  
Sön 16 Jan Kl 20:00
Årets julfilm för alla generationer, NARNIA: KUNG CASPIAN OCH SKEPPET GRYNINGEN är den tredje filmen baserad på en av tidernas mest älskade bokserier om det magiska landet Narnia. Med spänning, magnifika miljöer och humor förflyttas biopubliken till en värld där allt är möjligt. En magisk tavla transporterar Lucy och Edmund tillbaka till Narnia, denna gång med deras odrägliga kusin Eustace i släptåg. Väl där återförenas de med Kung Caspian ombord på det mäktiga skeppet Gryningen. I Narnia hotar en ondskefull dimma att sluka landet och med hjälp av Caspian, musen Ripipip och resten av den modiga besättningen måste Lucy, Edmund och Eustace slåss mot nya faror för att återigen rädda landet från undergång. I rollerna som Lucy, Edmund och Caspian ser vi återigen Georgie Henley, Skandar Keynes och Ben Barnes.

Regi: Michael Apted

 Genre:  Familjefilm 
 Speltid:  1 tim 50 min 
 Pris:   70 
 
 Sön 16 Jan Kl 20:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  The Tourist (Digitalt)  2011  
Sön 6 Feb Kl 20:00
Under en improviserad resa till Europa för att laga ett brustet hjärta, snubblar Frank oväntat in i ett flirtigt möte med Elise, en extraordinär kvinna som medvetet har korsat hans väg. Med de hisnande vackra Venedig och Paris som bakgrund, utvecklas deras romans snabbt och omedvetet och snart befinner de sig i en dödligt katt och råtta lek. Med Johnny Depp, Angelina Jolie, Paul Bettany, Rufus Sewell, Timothy Dalton, Ralf Moeller, Raoul Bova

Regi: Florian Henckel von Donnersmarck

 Genre:  Thriller 
 Speltid:  1 tim 43 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Sön 6 Feb Kl 20:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Åsa-Nisse - Wälkom to Knohult (Digitalt)  2011  
Sön 13 Feb Kl 20:00
Kjell Bergqvist och Michael Segerström spelar radarparet Åsa-Nisse och Klabbarparn, som nu gör Knohult osäkert igen. Hela Sveriges skådespelarelit medverkar i den här nya moderna svenska klassiker. I Knohult i Aneby församling, knappt sex mil nordväst om Vetlanda, står tiden tämligen stilla. Eulalia är trött på sin Nisse som ägnar sig åt allehanda uppfinningar i sin verkstad eller tjuvjakt i skogen istället för att laga gårdens vattenpump. När Eulalia i protest börjar bada i Champis och vattna blommorna med sprit ser Åsa-Nisse inget annat råd än att laga pumpen. Som med alla hans uppfinningar får pumpen några extra finesser… När han drar igång den så mullrar det till i marken och upp kommer olija i stället för vatten!! Nu har inte bara Åsa-Nisse utan hela Knohult chansen att bli förmögna! Men Dunderpumpen visar sig vara kraftigare än någon kunnat ana och när skumma skånska oljemagnater med Sveriges regering i ryggen vill ha sin del av kakan utropar sig Knohult till republik, där en brokig samling invånare gör sig redo att bjuda på tappert motstånd. Skådespelare: Kjell Bergqvist, Michael Segerström, Henrik Dorsin, Ann Petré, Sissela Kyle

Regi: Fredrik Boklund

 Genre:  Komedi 
 Speltid:  1 tim 31 min 
 Pris:   80 kr 
 
 Sön 13 Feb Kl 20:00
 
Från 7 år
SPELA TRAILER
  Avatar 3D  2011  
Fre 18 Feb Kl 21:00
James Cameron är äntligen tillbaka! 10 år efter ”Titanic” tar han oss till en spektakulär värld fylld av exotiska livsformer, där den fd marinsoldaten Jake Sully inleder en resa av episka proportioner. Eftersom han är en Avatar, en mänsklig hjärna i en utomjordisk kropp, finner han sig själv sliten mellan två världar i en desperat strid för sin egen överlevnad. WETA-Digital, kända för sitt arbete med ”Sagan om Ringen”-trilogin och ”King Kong” förflyttar tillsammans med Cameron publiken till en ny värld i en film som för evigt kommer förändra sättet vi upplever bio. I rollerna ser vi Sam Wothington (”Terminator Salvation”), Zoe Saldana (”Star Trek”) och Sigourney Weaver (”Aliens”, ”The ice storm”, ”Vantage Point”).

Regi: James Cameron

 Genre:  Sci-Fi 
 Speltid:  2 tim 45 min 
 Pris:   70 
 
 Fre 18 Feb Kl 21:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Megamind 3D  2011  
Sön 20 Feb Kl 17:00
Megamind är den mest briljante superskurk som världen någonsin skådat - och den mest misslyckade. Genom åren har han försökt att erövra Metro City på varje tänkbart sätt. Varje försök har misslyckats kapitalt på grund av den bemantlade superhjälten Metro Man, som verkat oövervinnelig ända tills den dag då Megamind faktiskt dödar honom i ilskan över att ännu en ondskefull plan misslyckats.

Regi: Tom McGrath

 Genre:  Animerat 
 Speltid:  1 tim 36 min 
 Pris:   50 
 
 Sön 20 Feb Kl 17:00
 
Från 7 år
SPELA TRAILER
  Svinalängorna  2011  
Fre 25 Feb Kl 20:00
En gripande, vacker och mörk historia om en ung kvinnas konfrontation med sina minnen från en trasslig och dramatisk barndom, om hennes sorg över sin förlorade barndom och kampen om att våga gå vidare. SVINALÄNGORNA är baserad på den August-prisbelönade romanen med samma namn av Susanna Alakoski. Noomi Rapace spelar huvudrollen, i sin första film efter succéfilmatiseringen av Stieg Larsson-trilogin, och hon spelar mot Ola Rapace. Pernilla August debuterar som långfilmsregissör.

Regi: Pernilla August

 Genre:  Drama 
 Speltid:  1 tim 40min 
 Pris:   70 
 
 Fre 25 Feb Kl 20:00
 
Från 15 år
SPELA TRAILER
  Var inte räddLånga Farbrorn Digitalt  2011  
Sön 27 Feb Kl 17:00
I dag ska Lilla Anna och Långa Farbrorn titta på film. Lilla Anna vill titta på sina fem favoritfilmer av Lilla spöket Laban och hans vänner. Eftersom Långa Farbrorn är rädd för spöken vågar han inte titta även om Lilla Anna säger att det inte är ett dugg läskigt. Tillsammans med Lilla Anna får vi återuppleva spännande äventyr och bus med Laban, Labolina, Lillprins Bus och alla de andra på slottet Gomorronsol. Till slut förstår till och med den spökrädda Långa Farbrorn att filmerna inte alls är läskiga.

Regi: Lasse Persson, Alicja Jaworski, Karin Nilsson

 Genre:  Animerat 
 Speltid:  43 min 
 Pris:   50 kr 
 
 Sön 27 Feb Kl 17:00
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  Änglagård tredje gången gillt (Digitalt)  2011  
Sön 27 Feb Kl 20:00
Många missade filmen så vi kör en repris (digital film) Mycket händer i ett samhälle på femton år. Människor förälskar sig, gifter sig, får barn, skiljer sig. Några flyttar, någon dör – i Yxared precis som på andra ställen. Fanny, Zac och dottern Alice reser tillbaka till det lilla samhället i Västergötland. Det är Alice som får dem att återvända – var kommer hon ifrån, vilka är hennes rötter? Frågan om vem som egentligen är Fannys pappa blir åter aktuell. Och Alice, vem är hennes pappa? I rollerna: Helena Bergström, Rikard Wolff, Molly Nutley,

Regi: Colin Nutley

 Genre:  Drama 
 Speltid:  1 tim 55 min 
 Pris:   80 kr 
 
 Sön 27 Feb Kl 20:00
 
Från 7 år
SPELA TRAILER
  Resident Evil After Live 3D   2011  
Fre 4 Mar Kl 21:00
While still out to destroy the evil Umbrella Corporation, Alice joins a group of survivors who want to relocate to the mysterious but supposedly unharmed safe haven known only as Arcadia.

 Genre:  Sci-Fi 
 Speltid:  1 tim 40min 
 Pris:   70 
 
 Fre 4 Mar Kl 21:00
 
Från 15 år
SPELA TRAILER
  Sammys äventyr 3D  2011  
Sön 6 Mar Kl 17:00
När sköldpaddan Sammy kravlar sig till havet kort efter att ha kommit till världen på en strand i Kalifornien, hinner han både träffa och förlora Shelly – sitt livs kärlek. På sin resa genom jordensoceaner, ger sig Sammy i kast med alla möjliga faror i hopp om att få möta Shelly igen. Tillsammans med sin bäste vän Ray ser han hur människor förstör vår planet – för att i nästa stund bli räddad av andra mer välvilligt inställda människor. Han slåss mot pirayor, undgår med nöd och näppe en rovfågel och letar efter en mystisk hemlig väg som ska ta dem snabbare runt jorden. Och så en dag, efter att ha klarat alla äventyr helskinnad, finner han Shelly. Och det visar sig att hon inte har glömt honom heller!

Regi: Ben Stassen

 Genre:  Animerat 
 Speltid:  1 tim 28 min 
 Pris:   50 kr 
 
 Sön 6 Mar Kl 17:00
 
Från 7 år
SPELA TRAILER
  Hotell gyllene Knorren   2011  
Ons 9 Mar Kl 19:00
Familjen Rantanens hotell Gyllene Orren står helt tomt, så mamma Ritva börjar odla ekologiska grönsaker i ett försök att locka gäster. När sonen Ingos minigris Pyret bökar sönder grönsakslandet, blir både Ritva och pappa Roger arga och Ingo känner att varken han eller Pyret är uppskattade av familjen. Ingo får veta att konkurrenterna på grannhotellet ska anordna en agilitytävling, och anmäler Pyret. Prissumman skulle täcka pappa Rogers klantiga affärer och en vinst skulle göra både Ingo och Pyret till hjältar. Men det är många hinder, förutom de på tävlingsbanan, som står i Ingos och Pyrets väg.

 Genre:  Familjefilm 
 Speltid:  1 tim 31 min 
 Pris:   70 
 
 Ons 9 Mar Kl 19:00
 
Från 7 år
SPELA TRAILER
  Trassel 3D   2011  
Fre 11 Mar Kl 20:00
Kungarikets mest eftersökta (och charmiga) tjuv, Flynn Rider, träffar av en slump den blonda tonåringen Rapunzel som har livslångt utegångsförbud och är fast i ett högt torn. Mötet är början på ett hårresande äventyr som innehåller en snabb polishäst, en överbeskyddande kameleont och ett läskigt gäng banditer. Flynn harklarat sig genom livet genom att vara snygg, prata fort och ha tur - men när han väljer ett mystiskt torn som sitt gömställe ser det ut som om turenvänder. Han blir nockad, fastbunden och tagen som gisslan av den vackra och modiga Rapunzel, vars gyllene hår på 23 meter inte är det som är mest märkligt med henne. Inlåst och ensam ser Rapunzel denna tjuv som vägen ut ur tornet. En komisk kidnappning och lite utpressning senare ger sig det udda paret ut på riktigttrasslig resa. Förvänta er äventyr, hjärta, humor och hår.. massor av hår.. när denna datanimerade komedi når biograferarna!

Regi: Nathan Greno, Byron Howard

 Genre:  Animerat 
 Speltid:  1 tim 40min 
 Pris:   70 
 
 Fre 11 Mar Kl 20:00
 
SPELA TRAILER
  Lyckan, kärleken och meningen med livet   2011  
Sön 13 Mar Kl 20:00
En kvinna som är lyckligt gift kämpar tillsammans med sin man för att bli gravid men hon kommer fram till att hennes liv måste gå en annan väg. Efter en smärtsam skilsmässa reser hon iväg på en ”jorden-runt-resa” för att upptäcka sig själv. Baserad på Elizabeth Gilberts storsäljande bok ”Kärleken, lyckan och meningen med livet”.

Regi: Ryan Murphy

 Genre:  Drama 
 Speltid:  2 tim 20 min 
 Pris:   70 
 
 Sön 13 Mar Kl 20:00
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  Black Swan   2011  
Sön 20 Mar Kl 20:00
Liksom de flesta ballerinor kretsar hela Ninas (Natalie Portman) liv kring ballett. Hon är en av de starkast lysande stjärnorna i New York City Ballet Company och när det blir dags att ersätta prima ballerinan Beth (Winona Ryder) som huvudrollen i Svansjön står Nina på tur. Men hon får oväntad konkurrens i nykomlingen Lily (Mila Kunis) som imponerar stort på regissören med sin sensualitet och passion. Allt som de två rivalerna utvecklar en skruvad vänskap blir Nina mer och mer desperat och frågan är hur långt hon är villig att gå för sin karriär.

Regi: Darren Aronofsky

 Genre:  Drama 
 Speltid:  1 tim 43 min 
 Pris:   70 
 
 Sön 20 Mar Kl 20:00
 
Från 15 år
SPELA TRAILER
  King´s Speech  2011  
Sön 3 Apr Kl 21:00
THE KING’S SPEECH handlar om Albert (Colin Firth), hertigen av York, av familjen kallad Bertie, som näst efter sin bror var tronarvinge till den brittiska kronan. Hertigen lider av svår stamning och dålig hälsa och inom kungahuset ifrågasätts hans lämplighet som tronarvinge. Hans problem hålls hemligt för allmänheten, men blottas då Bertie gör sitt första publika framträdande och håller tal inför miljontals radiolyssnare. När Berties bror Edward avsäger sig tronen blir Bertie 1936 motvilligt kung över det brittiska samväldet och tar sig namnet kung George VI. Under tiden har han träffat talpedagogen Lionel Louge (Geoffrey Rush), som med sina okonventionella metoder försöker råda bot på kungens stamning. England står inför ett nytt världskrig, och allt ställs på sin spets när Bertie måste göra sitt livs framträdande för att ingjuta mod i nationen. I rollerna: Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter, Guy Pierce, Michael Gambon, Timothy Spall.

Regi: Tom Hooper

 Genre:  Drama 
 Speltid:  1 tim 55 min 
 Pris:   70 
 
 Sön 3 Apr Kl 21:00
 
Barntillåten
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Kokvinnorna  2011  
Sön 10 Apr Kl 21:00
En ny film av upphovsmännen till publiksucceìn Hästmannen! Kokvinnorna är något så ovanligt som handmjölkerskor och förmodligen de allra sista som levererar sin handmjölkade mjölk till Arla, som kör upp till deras halländska höjder med den stora tankbilen! Maj-Ros, Liselotte, Lilly, Stina, Kalven-Lille, den oerhört älskade stuten Fille och arvtagaren Lill-Fille är några av namnen på de rödvita innevånarna i den gamla lagården. Många av dem är lika egensinniga personligheter som Kokvinnorna Inger & Britt. Alla är de utrotningshotade av den nya tidens krav och tidens gång och människans fö̈rgänglighet.

Regi: Peter Gerdehag, Tell Aulin

 Genre:  Dokumentär 
 Speltid:  1 tim 43 min 
 Pris:   70 
 
 Sön 10 Apr Kl 21:00
 
Från 7 år
SPELA TRAILER
  True grit  2011  
Sön 17 Apr Kl 21:00
Västernfilm, baserad på en roman av Charles Portis, i regi av bröderna Cohen. Två tuffa lagens män, en U.S Marshall och en Texas Ranger, hjälper en kvinna i jakten på hennes fars mördare i ett område som är indianernas territorium.

Regi: Ethan Coen, Joel Coen

 Genre:  Drama 
 Speltid:  1 tim 50 min 
 Pris:   70 
 
 Sön 17 Apr Kl 21:00
 
Från 15 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Pirates of the Caribbean: I Främmande farvatten 3D   2011  
Fre 20 Maj Kl 22:00
Jack Sparrow ska tillsammans med Barbossa hitta ungdomens källa men får reda på att Blackbeard och hans dotter har samma mål.

Regi: Rob Marshall

 Genre:  Action/Komedi 
 Speltid:   
 Pris:   100 
 
 Fre 20 Maj Kl 22:00
 Sön 22 Maj Kl 21:00
 
Från 11 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Pirates of the Caribbean: I Främmande farvatten 3D   2011  
Sön 22 Maj Kl 21:00
Jack Sparrow ska tillsammans med Barbossa hitta ungdomens källa men får reda på att Blackbeard och hans dotter har samma mål.

Regi: Rob Marshall

 Genre:  Action/Komedi 
 Speltid:   
 Pris:   100 
 
 Fre 20 Maj Kl 22:00
 Sön 22 Maj Kl 21:00
 
Från 11 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Hur många lingon finns det i världen  2011  
Ons 25 Maj Kl 21:00
Scen ur dramakomedin "Hur många lingon finns det i världen" som är baserad på Glada Hudik-teatern och deras verksamhet som gjort sensationell succé såväl i Sverige som internationellt..

Regi: Lena Koppel

 Genre:  Komedi 
 Speltid:   
 Pris:   70 
 
 Ons 25 Maj Kl 21:00
 
Från 7 år
SPELA TRAILER
  Kung Fu Panda 2 3D  2011  
Sön 12 Jun Kl 17:00
Uppföljaren till den animerade megasuccén Kung Fu Panda. En ny skurk har dykt upp med ett mystiskt supervapen som hotar Kina och själva existensen av Kung Fu. Nu måste Po och hans vänner försvara allt de känner till - men först måste Po möta sitt länge glömda förflutna, vilket leder hela gänget ut på en spännande resa

Regi: Jennifer Yuh

 Genre:  Animerat 
 Speltid:   
 Pris:   50 
 
 Sön 12 Jun Kl 17:00
 Mån 13 Jun Kl 17:00
 
Från 7 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Water for Elephants  2011  
Sön 12 Jun Kl 21:00
På en cirkus någonstans i 30-talets USA hittar Jacob (Robert Pattinson) ett nytt liv efter att hans föräldrar dödats i en olycka. Där finner han också kärleken i cirkusens stjärna Marlena (Reese Witherspoon) men för att kunna vara tillsammans måste de bryta sig loss från det enda liv de känner till. I övriga roller ser vi bl.a. Oscarbelönade Christoph Waltz och James Frain.

Regi: Francis Lawrence

 Genre:  Drama 
 Speltid:  2 Tim 
 Pris:   70 kr 
 
 Sön 12 Jun Kl 21:00
 
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Kung Fu Panda 2 3D  2011  
Mån 13 Jun Kl 17:00
Uppföljaren till den animerade megasuccén Kung Fu Panda. En ny skurk har dykt upp med ett mystiskt supervapen som hotar Kina och själva existensen av Kung Fu. Nu måste Po och hans vänner försvara allt de känner till - men först måste Po möta sitt länge glömda förflutna, vilket leder hela gänget ut på en spännande resa

Regi: Jennifer Yuh

 Genre:  Animerat 
 Speltid:   
 Pris:   50 
 
 Sön 12 Jun Kl 17:00
 Mån 13 Jun Kl 17:00
 
Från 7 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Harry Potter och dödsrelikerna del 2 3D  2011  
Ons 13 Jul Kl 02:03
HARRY POTTER OCH DÖDSRELIKERNA: DEL 2 är den sista filmen om Harry Potters äventyr och den direkta fortsättningen på ”Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 1”. Allt har lett fram till detta, den ödesmättade uppgörelsen mellan de goda och onda krafterna i magins värld. Ondskan finns överallt och ingen går längre säker men det kan bli Harry Potter som måste göra den största uppoffringen när han en sista gång ställs mot Lord Voldemort. Slutet är här. Daniel Radcliffe, Rupert Grint och Emma Watson är alla tillbaka som Harry Potter, Ron Weasley och Hermione Granger. I övriga roller återser vi bl.a. Helena Bonham Carter, Jim Broadbent, Ralph Fiennes, Gary Oldman, Alan Rickman och Emma Thompson. Filmen regisseras av David Yates Visas även Söndag 17/7 19:00

Regi: David Yates

 Genre:  Äventyr 
 Speltid:  2 tim 10 min 
 Pris:   120 
 
 Ons 13 Jul Kl 02:03
 Ons 13 Jul Kl 22:00
 Tor 14 Jul Kl 22:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Harry Potter och dödsrelikerna del 2 3D  2011  
Ons 13 Jul Kl 22:00
HARRY POTTER OCH DÖDSRELIKERNA: DEL 2 är den sista filmen om Harry Potters äventyr och den direkta fortsättningen på ”Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 1”. Allt har lett fram till detta, den ödesmättade uppgörelsen mellan de goda och onda krafterna i magins värld. Ondskan finns överallt och ingen går längre säker men det kan bli Harry Potter som måste göra den största uppoffringen när han en sista gång ställs mot Lord Voldemort. Slutet är här. Daniel Radcliffe, Rupert Grint och Emma Watson är alla tillbaka som Harry Potter, Ron Weasley och Hermione Granger. I övriga roller återser vi bl.a. Helena Bonham Carter, Jim Broadbent, Ralph Fiennes, Gary Oldman, Alan Rickman och Emma Thompson. Filmen regisseras av David Yates Visas även Söndag 17/7 19:00

Regi: David Yates

 Genre:  Äventyr 
 Speltid:  2 tim 10 min 
 Pris:   120 
 
 Ons 13 Jul Kl 02:03
 Ons 13 Jul Kl 22:00
 Tor 14 Jul Kl 22:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Harry Potter och dödsrelikerna del 2 3D  2011  
Tor 14 Jul Kl 22:00
HARRY POTTER OCH DÖDSRELIKERNA: DEL 2 är den sista filmen om Harry Potters äventyr och den direkta fortsättningen på ”Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 1”. Allt har lett fram till detta, den ödesmättade uppgörelsen mellan de goda och onda krafterna i magins värld. Ondskan finns överallt och ingen går längre säker men det kan bli Harry Potter som måste göra den största uppoffringen när han en sista gång ställs mot Lord Voldemort. Slutet är här. Daniel Radcliffe, Rupert Grint och Emma Watson är alla tillbaka som Harry Potter, Ron Weasley och Hermione Granger. I övriga roller återser vi bl.a. Helena Bonham Carter, Jim Broadbent, Ralph Fiennes, Gary Oldman, Alan Rickman och Emma Thompson. Filmen regisseras av David Yates Visas även Söndag 17/7 19:00

Regi: David Yates

 Genre:  Äventyr 
 Speltid:  2 tim 10 min 
 Pris:   120 
 
 Ons 13 Jul Kl 02:03
 Ons 13 Jul Kl 22:00
 Tor 14 Jul Kl 22:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Jussi i våra hjärtan  2011  
Ons 10 Aug Kl 21:00
Han var Jussi med svenska folket. Han var grabben från Stora Tuna som med sin fantastiska röst erövrade en hel musikvärld. Den 2 februari 2011 skulle Jussi Björling ha fyllt 100 år. Lagom till jubileet kommer filmen, en dramadokumentär om den legendariska operasångaren.

Regi: Torbjörn Lindqvist

 Genre:  Dokumentär 
 Speltid:   
 Pris:   70 kr 
 
 Ons 10 Aug Kl 21:00
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  Kronjuvelerna  2011  
Sön 28 Aug Kl 21:00
KRONJUVELERNA är tyvärr inställd

 Genre:  Drama 
 Speltid:   
 Pris:    
 
 Sön 28 Aug Kl 21:00
 
  Red Hot Chili Peppers i biosalongen!  2011  
Tis 30 Aug Kl 23:00
Se ett av världens mest kända rockband på bion i Åsele. Red Hot Chili Peppers livesänder(*) sin konsert från Köln till digitala bion över hela världen via satellit. Obs! Problem med satelliten har förekommit tidigare men tekniker i London m.m jobbar med det. Om ni har långt att köra kan ni ringa på tisdag efter kl 16.00 till Gunilla Andersson tel 070-216 07 13 eller 0941-142 30 för mer info. OBS!! Testsändningar har gjorts under natten och fungerat bra! Ytterligare testsändningar görs under eftermiddagen. Biljettförsäljning Åsele Folkets Hus. Pris 160:-, ungdomar under 26 år betalar endast 100 kr. Efter ett femårigt uppehåll, över 65 miljoner sålda album i hela världen och en mängd Grammy Awards, är Red Hot Chili Peppers – ett av världens största band – tillbaka med ett nytt album. "I’m With You" släpps i slutet av augusti och för att fira detta ger bandet en stor konsert där det spelar de nya låtarna och sina klassiska hits. Hör hits som Give It Away, Under the Bridge och Californication, blandat med låtar från kommande albumet. En mycket exklusiv upplevelse! Sändningnen börjar kl 21.00 med intervjuer med bandet och själva konserten startar kl 21.30. (* = konserten är dagtid i Tyskland och eftersändes på kvällen via satellit ut över världen)

 Genre:  Musik 
 Speltid:  2 tim 45 min 
 Pris:   160 
 
 Tis 30 Aug Kl 23:00
 
Barntillåten
  Jägarna 2  2011  
Fre 2 Sep Kl 12:00
Det har gått 15 år sedan Erik (Rolf Lassgård) i all hast tvingades lämna sin polistjänst i Norrland. Nu bor han i Stockholm och har lyckats bli Riksmordkommissionens bästa förhörsledare. Ett brutalt mord tvingar honom att åka upp till sina gamla hemtrakter. Det som först ser ut som en enkel mordhistoria visar sig dock snart vara något betydligt mer komplicerat där både jägare, lokala poliser samt Eriks närmaste verkar vara inblandade. Ju mer snaran dras åt desto djupare blir konflikten mellan honom och den lokala polisen och allt utvecklar sig till en värre mardröm än Erik någonsin kunnat ana... OBS efter föreställningen kl 10:00 finns det möjlighet att äta vildmarkssoppa Film inklusive soppa 150:- endast film 80:-

Regi: Kjell Sundvall

 Genre:  Thriller 
 Speltid:  2 tim 10 min 
 Pris:   80 kr 
 
 Fre 2 Sep Kl 12:00
 Fre 2 Sep Kl 21:00
 Sön 4 Sep Kl 21:00
 
Från 15 år
SPELA TRAILER
  Jägarna 2  2011  
Fre 2 Sep Kl 21:00
Det har gått 15 år sedan Erik (Rolf Lassgård) i all hast tvingades lämna sin polistjänst i Norrland. Nu bor han i Stockholm och har lyckats bli Riksmordkommissionens bästa förhörsledare. Ett brutalt mord tvingar honom att åka upp till sina gamla hemtrakter. Det som först ser ut som en enkel mordhistoria visar sig dock snart vara något betydligt mer komplicerat där både jägare, lokala poliser samt Eriks närmaste verkar vara inblandade. Ju mer snaran dras åt desto djupare blir konflikten mellan honom och den lokala polisen och allt utvecklar sig till en värre mardröm än Erik någonsin kunnat ana... OBS efter föreställningen kl 10:00 finns det möjlighet att äta vildmarkssoppa Film inklusive soppa 150:- endast film 80:-

Regi: Kjell Sundvall

 Genre:  Thriller 
 Speltid:  2 tim 10 min 
 Pris:   80 kr 
 
 Fre 2 Sep Kl 12:00
 Fre 2 Sep Kl 21:00
 Sön 4 Sep Kl 21:00
 
Från 15 år
SPELA TRAILER
  Jägarna 2  2011  
Sön 4 Sep Kl 21:00
Det har gått 15 år sedan Erik (Rolf Lassgård) i all hast tvingades lämna sin polistjänst i Norrland. Nu bor han i Stockholm och har lyckats bli Riksmordkommissionens bästa förhörsledare. Ett brutalt mord tvingar honom att åka upp till sina gamla hemtrakter. Det som först ser ut som en enkel mordhistoria visar sig dock snart vara något betydligt mer komplicerat där både jägare, lokala poliser samt Eriks närmaste verkar vara inblandade. Ju mer snaran dras åt desto djupare blir konflikten mellan honom och den lokala polisen och allt utvecklar sig till en värre mardröm än Erik någonsin kunnat ana... OBS efter föreställningen kl 10:00 finns det möjlighet att äta vildmarkssoppa Film inklusive soppa 150:- endast film 80:-

Regi: Kjell Sundvall

 Genre:  Thriller 
 Speltid:  2 tim 10 min 
 Pris:   80 kr 
 
 Fre 2 Sep Kl 12:00
 Fre 2 Sep Kl 21:00
 Sön 4 Sep Kl 21:00
 
Från 15 år
SPELA TRAILER
  Smurfarna 3D  2011  
Sön 2 Okt Kl 17:00
Den elake trollkarlen Gargamel jagar Smurfarna ut ur deras by och får dem att falla genom en portal som tar dem till vår värld, en port som bara öppnas en gång varje"blå måne". Smurfarna upptäcker att dem har fastnat mitt på Manhattan, och de måste frammana en riktig blå måne för att kunna ta sig hem igen, innan Gargamel hittar dem.

Regi: Raja Gosnell

 Genre:  Familjefilm 
 Speltid:  1 tim 40min 
 Pris:   60 kr 
 
 Sön 2 Okt Kl 17:00
 
Från 7 år
OFFICIELL HEMSIDA
  Phantom of the Opera (Live från Royal Albert Hall)  2011  
Sön 2 Okt Kl 21:30
Phantom of the Opera är musikalernas musikal. Andrew Lloyd Webbers mästerverk firar sitt 25 års jubileum i London i år! Phantom of the Opera är baserad på en klassisk fransk thriller om en skräckinjagande och mytomspunnen karaktär som träder fram ur Paris operahus djup och uppenbarar sig som ett mytiskt operaspöke i en skrämmande verklighet. Phantom of the Opera är ett musikalfenomen med några av de mest påkostade uppsättningarna, kostymerna och specialeffekterna som någonsin har skapats för scenen. Den hade världspremiär på Her Majesty's Theatre i London 9 oktober 1986, och har sedan dess spelats över 5 000 gånger i London. Den har visats i 90 städer världen över och har vunnit fler än 50 stora teaterutmärkelser. Bokning av biljetter 0703297264 eller gunilla.andersson@asele.se

 Genre:  Romantik 
 Speltid:  3 tim 
 Pris:   230 
 
 Sön 2 Okt Kl 21:30
 
OFFICIELL HEMSIDA
  Cowboys – Aliens  2011  
Fre 7 Okt Kl 22:00
Hitmakaren Jon Favreau regisserar Daniel Craig och Harrison Ford i en av nästa sommars absoluta storfilmer. I COWBOYS & ALIENS korsas den klassiska western-filmen med rymdinvasions-genren på ett unikt sätt. Med hjälp från några av världens främsta filmskapare - Steven Spielberg, Ron Howard, Brian Grazer, Alex Kurtzman och Roberto Orci – har Favreau skapat en action-thriller som tar med filmpubliken till den vilda västern, där en ensam cowboy leder ett uppror mot en fara från en fjärran värld. 1873. Delstaten Arizona. En främling (Craig) med minnesförlust vandrar in i ökenhålan Absolution. Den enda ledtråden till hans förflutna är en mystisk boja runt hans ena vrist. Han inser snart att befolkningen i Absolution inte välkomnar främlingar, och att ingen rör ett finger om inte den hårdhudade överste Dolahyde (Ford) gett order om det. Det är en stad som lever i fruktan

Regi: Jon Favreau

 Genre:  Skräck 
 Speltid:  2 Tim 7 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Fre 7 Okt Kl 22:00
 
Från 15 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Försvunnen  2011  
Fre 14 Okt Kl 21:00
En ung kvinna – Malin – har nyligen gått igenom ett familjetrauma. Hon beslutar sig för att lämna sin hemstad och starta ett nytt liv i en stad norröver. Under sin långa bilresa möter hon en mystisk man som börjar förfölja henne. Innan hon vet ordet av har hon blivit kidnappad – och förd till en källare någonstans ute i skogarna. Vet någon att hon är borta? Kommer någon att rädda henne? Hon kan enbart lita till sig själv om hon vill överleva.

Regi: Mattias Olsson

 Genre:  Thriller 
 Speltid:  1 tim 35 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Fre 14 Okt Kl 21:00
 
Från 15 år
OFFICIELL HEMSIDA
  Anna Bolena (Anna Boleyn) av Gaetano Donizetti. Ny uppsättning.  2011  
Lör 15 Okt Kl 21:00
Anna Bolena (Anna Boleyn) av Gaetano Donizetti. Ny uppsättning. Henrik VIII vill gifta sig med hovdamen Jane Seymour, men måste först skilja sig från sin drottning Anna Bolena. Han smider en plan att hon ska vara otrogen mot honom med sin barndomskärlek lord Percy, för att därigenom legitimera skilsmässan. Men Anna är inget lätt offer. Det är Metpremiär för Donizettis Anna Bolena, med Anna Netrebko som den unga drottningen. Operan anses allmänt vara en av Donizettis bästa, och var kompositörens första internationella framgång. Anna Bolena är den första i en trilogi av Donizetti-operor baserade på Tudor-erans drottningar, som David McVicar kommer att regissera på Met under kommande säsonger. Maria Stuart och Roberto Devereux är de andra två som också gör premiär på The Met. David McVicar, vars uppsättning av Trubaduren fick kritikernas och publikens bifall, har sagt att hans iscensättning av Anna Bolena kommer att "omfamna romantiken i verket." I rollerna: Anna Netrebko - Anna Bolena Ekaterina Gubanova - Jane Seymour Tamara Mumford - Smeton Stephen Costello - Lord Richard Percy Ildar Abdrazakov - Henrik VIII Kompositör: Gaetano Donizetti Libretto: Felice Romani Dirigent: Marco Armiliato Producent: David McVicar Scenografi: Robert Jones Kostym: Jenny Tiramani Ljussättning: Paule Constable Koreografi: Andrew George Prisuppgift 230kr - förbokning av biljetter möjlig, kontakta Gunlla Andersson,Åsele Folkets Hus 0941-142 30 0703297264 eller gunilla.andersson@asele.se Biljetter finns även att köpa på ABF Storgatan 31

 Genre:  Musik 
 Speltid:  4 tiom 15 min 
 Pris:   230 
 
 Lör 15 Okt Kl 21:00
 
Barntillåten
  Apflickorna  2011  
Sön 23 Okt Kl 21:00
Kontrollerade Emma träffar den spännande Cassandra i ridhuset. Mellan voltigeträningar bildar de en otippad duo som ständigt utmanar och tävlar mot varandra. De testar gränser, bryter regler och Emma, som inte kan motstå den berusande känslan av att ha full kontroll, kämpar för att lära sig det nya farliga spelet – ett spel Cassandra är mästare i.

Regi: Lisa Aschan

 Genre:  Drama 
 Speltid:  1 tim 25 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Sön 23 Okt Kl 21:00
 
Från 7 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Don Giovanni - 29 oktober - 19.00  2011  
Lör 29 Okt Kl 21:00
Don Giovanni (Don Juan) av Wolfgang Amadeus Mozart. Ny uppsättning. Don Giovanni förför kvinnor på löpande band, och tvingar sin tjänare Leporello att vara honom behjälplig. En natt dödar Don Giovanni den vackra Donna Annas fader. Don Giovanni spelar ett dubbelspel för att kunna fortsätta förföra och lura den hämndlystna omgivningen. En ny version av Mozarts Don Giovanni, regisserad av Met-debuterande Tony Award-vinnaren Michael Grandage. Grandage säger, "Don Giovanni har en karismatisk livslust, men han är inte bara en serie-förförare, han är en mörk, komplex person." I rollerna: Marina Rebeka - Donna Anna Barbara Frittoli - Donna Elvira Mojca Erdmann - Zerlina Ramón Vargas - Don Ottavio Mariusz Kwiecien - Don Giovanni Luca Pisaroni - Leporello Joshua Bloom - Masetto Štefan Kocán - The Commendatore Kompositör: Wolfgang Amadeus Mozart Libretto: Lorenzo da Ponte Dirigent: Fabio Luisi Producent: Michael Grandage Scenografi, kostym: Christopher Oram Ljussättning: Paule Constable Koreografi: Ben Wright Längd: 3 tim 55 min (1 paus) Förköp av biljetter Tel: 0941-142 30, 070-216 07 13 E-post: gunilla.andersson@asele.se Hemsida: www.bioniasele.se

 Genre:  Musik 
 Speltid:  3 tim 55 min 
 Pris:   230 kr 
 
 Lör 29 Okt Kl 21:00
 
Barntillåten
  Kyss mig  2011  
Sön 30 Okt Kl 20:00
KYSS MIG är ett förtrollande drama om att hitta sig själv när kärleken gör förbjudet intrång på ett sätt som förändrar allt. Oemotståndliga känslor blandas i ett uppvaknande för livet när de sanna känslorna till slut avslöjas och ingenting längre blir sig likt. Mia (Ruth Vega Fernandez) och Frida (Liv Mjönes), båda i 30-års åldern, möts för första gången på deras respektive föräldrars förlovningsfest. Mias pappa Lasse (Krister henriksson) och Fridas mamma Elisabeth (Lena Endre) ska gifta sig. Nu ska döttrarna från deras tidigare äktenskap äntligen träffa varandra. Lasses dotter, Mia, är nyss hemkommen med pojkvännen Tim (Joakim Nätterqvist) och de planerar för fullt sitt bröllop. Trots den komplicerade familjekonstellationen uppstår starka känslor mellan Mia och Frida som inte går att stoppa. KYSS MIG är en storslagen och romantisk kärlekshistoria som får oanade konsekvenser för alla inblandade.

Regi: Alexandra Therese Keining

 Genre:  Romantik 
 Speltid:  1 tim 50 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Sön 30 Okt Kl 20:00
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  Blixten MQueen 2 3D (Bilar 2) (Svenskt tal)  2011  
Ons 2 Nov Kl 19:00
Hela världen är en racerbana när racingens superstjärna Blixten McQueen sladdar tillbaka in i äventyret, givetvis med sin bäste vän Bärgarn i släptåg. I den här nya och högoktaniga fortsättningen av Bilar är det dags att ta sig an världens snabbaste och skickligaste konkurrenter. Bärgarn och Blixten McQueen kommer att behöva sina pass när de nu ger sig in i en värld fylld av intriger, spänning och blixtsnabba komiska äventyr jorden runt.

Regi: Brad Lewis

 Genre:  Animerat 
 Speltid:  1 tim 43 min 
 Pris:   60 kr 
 
 Ons 2 Nov Kl 19:00
 
Barntillåten
OFFICIELL HEMSIDA
  TinTin 3D  2011  
Sön 6 Nov Kl 16:00
Steven Spielberg presenterar tillsammans med Peter Jackson en animerad film där vi får följa Tintin, Milou, Haddock, Dupontarna, Kalkyl och gänget som ger sig ut på skattjakt. Filmen baseras på två Tintin-äventyr (Enhörningens hemlighet och Rackham den rödes skatt).Handlingen vilar på seriealbumen Enhörningens hemlighet, Rackam den Rödes skatt och Krabban med guldklorna. Utvecklarna bänder Hergés berättelse så att de passar spelets behov, och fastän minnesvärda episoder som Tintins första möte med Haddock, flykten från Karaboudjan och hur kapten kommer över slottet Moulinsart finns med får de stå i bakgrunden för spelets huvudingrediens – plattformshoppande

Regi: Steven Spielberg

 Genre:  Äventyr 
 Speltid:  1 tim 50 min 
 Pris:   60 kr 
 
 Sön 6 Nov Kl 16:00
 
Från 11 år
OFFICIELL HEMSIDA
   Jag saknar dig   2011  
Sön 6 Nov Kl 20:00
Enäggstvillingarna Cilla och Tina är bästa vänner men samtidigt väldigt olika. Cilla är konstnärssjälen och idealisten som går sin egen väg medan Tina är populär, pubertal och ständigt kär. Cilla och Tina ska snart fylla 15 år men det kommer Cilla inte få vara med om, för hon kommer att dö innan dess. Detta är historien om Tina som blir ensam kvar. Om sorgen att förlora någon nära och skulden när något är för sent att ställa till rätta. I denna gripande filmatisering av Peter Pohls Augustprisbelönade ungdomsbok, Jag saknar dig, Jag saknar dig!, visar Anders Grönros (Agnes Cecilia, Glasblåsarens barn) ännu en gång vilken mästare han är på fängslande ungdomsskildringar med både ytfinish och djup.

Regi: Anders Grönros

 Genre:  Drama 
 Speltid:  2 Tim 11 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Sön 6 Nov Kl 20:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Svensson, Svensson  2011  
Sön 13 Nov Kl 20:00
Gustav och Lena Svensson står inför sin 30-åriga bröllopsdag, men Lena orkar inte med Gustav längre utan vill att de ska skiljas. Det enda Gustav gör är att titta på sport – vilken sport som helst – och ger inte Lena någon uppmärksamhet alls. Gustav däremot tycker att allt är toppen och tycker inte att de kan ge upp bara en vecka innan sitt jubileum. Lena ger Gustav en absolut sista chans och de åker iväg på en kärleksweek-end där Gustav ska få bevisa att Lena är viktigare än fotboll och TV. Men på hotellet dyker fotbollslegend Tommy Franzén upp och ställer allt på sin spets.

Regi: Leif Lindblom

 Genre:  Komedi 
 Speltid:  1 tim 25 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Sön 13 Nov Kl 20:00
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1  2011  
Sön 20 Nov Kl 20:00
Quileute och Volturi kommer allt närmare Edward och Bella, vars ofödda barn innebär olika hot mot varulvarna och vampyrerna.

Regi: Bill Condon

 Genre:  Äventyr 
 Speltid:  1 Tim50 min 
 Pris:   100 kr 
 
 Sön 20 Nov Kl 20:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Huvudjägarna  2011  
Sön 4 Dec Kl 20:00
Jo Nesbøs HUVUDJÄGARNA är en actionthriller, där vi möter den charmiga skurken Roger, en man som till synes har allt. Han är den mest framgångsrika headhuntern någonsin. Han är gift med den alltför vackra galleristen Diana, har en alldeles för tjusig villa och för att hålla näsan över vattenytan ekonomiskt, måste han stjäla lite för mycket konst. Jo Nesbøs HUVUDJÄGARNA är en smart actionfylld thriller som handlar om svek, tro och hämnd.

Regi: Morten Tyldum

 Genre:  Action 
 Speltid:  1 tim 40 min 
 Pris:   70 
 
 Sön 4 Dec Kl 20:00
 
Från 15 år
SPELA TRAILER
  En enkel till Antibes   2011  
Sön 11 Dec Kl 14:00
Änklingen George avslöjar sina vuxna barn med att försöka lura till sig hans arv innan han är död. Han tvingas ompröva sitt liv. När han också avslöjar sin hemhjälp Maria med att stjäla ur hemmet pressar han henne att delta i en motattack som överraskar barnen. En annan överraskning för dem är Georges franska älskarinna.

Regi: Richard Hobert

 Genre:  Familjefilm 
 Speltid:  1 tim 35 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Sön 11 Dec Kl 14:00
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  Arthur och julklappsrushen 3D  2011  
Sön 11 Dec Kl 16:00
Hur går det egentligen till när jultomten lyckas leverera julklappar till alla barn samma kväll? Det kan han väl ändå inte klara av helt själv, eller?

Regi: Barry Cook Sarah Smith

 Genre:  Animerat 
 Speltid:  1 tim 40 min 
 Pris:   60 
 
 Sön 11 Dec Kl 16:00
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  Real Steel  2011  
Sön 11 Dec Kl 20:00
MCharlie Kenton är en före detta slagskämpe som inte längre har en chans sedan enorma stålrobotar tagit över boxningsringarna. Nu tjänar han knappt sitt uppehälle genom att sätta ihop halvdana robotar från metallskrot och dra från den ena boxningsmatchen till den andra. När Charlie når botten är han tvungen att slå sig ihop med sin son Max, som han knappt haft någon kontakt dem tidigare. Tillsammans börjar de träna en utmanare till den stora titeln i mästerskapet. Allt står på spel när Charlie och Max, mot alla odds, får en sista chans till comeback.

Regi: Shawn Levy

 Genre:  Action 
 Speltid:  2 tim 7 min 
 Pris:   70 
 
 Sön 11 Dec Kl 20:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Nalle Puh   2011  
Sön 18 Dec Kl 16:00
Allas vår honungsälskade favoritbjörn är äntligen tillbaka på bio. Följ med Nalle Puh och hans vänner när de på uppdrag av Uggla ger sig av på ett helt nytt äventyr i Sjumilaskogen. Med hjälp av vännerna Tiger, Kanin, Nasse, Kängu, Ru - och sist men inte minst Ior, ger sig gänget ut för att leta efter Iors försvunna svans.Det blir en hektisk dag för en björn som egentligen bara skulle ut och leta efter honung.

Regi: Stephen J. Anderson, Don Hall

 Genre:  Animerat 
 Speltid:  1 tim 9 min 
 Pris:   50 kr 
 
 Sön 18 Dec Kl 16:00
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  The Girl with the Dragon Tattoo  2011  
Fre 30 Dec Kl 20:00
Den amerikanska remaken av "Män som hatar kvinnor". Lisbeth Salander är en ung egensinnig tjej med ett mörkt förflutet. Hon är en enastående researcher och en av landets främsta hackers. Den grävande journalisten Mikael Blomkvist har precis blivit dömd till fängelse för förtal när Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill ge honom ett annorlunda uppdrag. Lisbeth och Mikaels vägar möts och tillsammans gräver de djupt i familjen Vangers förflutna där de möter en mörkare och blodigare historia än någon av dem kunnat ana.

Regi: David Fincher

 Genre:  Thriller 
 Speltid:  2 tim 38 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Fre 30 Dec Kl 20:00
 
Från 15 år
SPELA TRAILER