MENY
STARTSIDAN 
BIOGRAFEN FÖRR & NU 
KONTAKT 
LÄNKAR 
FILMER VI SETT 
KOMMANDE FILMER 
HISTORIK 
FILMPÅMINNELSE MED SMS 
VÄDRET I ÅSELE 
Unika träffar:
Senast uppdaterad:
 | Alla kommande filmer | Filmer vi sett | 
2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 
  The New years Eve  2012  
Fre 6 Jan Kl 20:00
Regissören Garry Marshall (”Pretty Woman”, ”Runaway Bride”) och en stark skådespelarensemble kommer att ringa in det nya året med den romantiska komedin NEW YEAR’S EVE. I NEW YEAR’S EVE får vi följa par och singlar i New York på den mest magiska av kvällar, nyårsafton. Bland filmens stjärnor ser vi bland andra Jessica Biel, Jon Bon Jovi, Oscar®nominerade Abigail Breslin, Chris ”Ludacris” Bridges, dubbla Oscar®belönade Robert De Niro, Josh Duhamel, Zach Efron, Hector Elizondo, Katherine Heigl, Ashton Kutcher, Seth Meyers, Lea Michele, Sarah Jessica Parker, Oscar®nominerade Michelle Pfeiffer, Til Schweiger, dubbla Oscar®belönade Hilary Swank och Sofia Vergara.

Regi: Garry Marshall

 Genre:  Komedi 
 Speltid:   
 Pris:   70 kr 
 
 Fre 6 Jan Kl 20:00
 
Från 7 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  The skin I live in  2012  
Fre 6 Jan Kl 22:30
The Skin I Live In är en skrämmande förförisk thriller av en av den moderna filmens stora mästare – lika älskad av kritiker som publik – som tävlade om Guldpalmen vid årets filmfestival i Cannes. Pedro Almodóvar återförenas med Antonio Banderas för första gången på över 20 år i den hyllade och omvälvande dramathrillern The Skin I Live In. Banderas spelar plastikkirurgen Robert Ledgard, som sedan hustruns död i en bilolycka, som besatt försökt skapa en ny typ av syntetisk hud som kan stå emot höga temperaturer. Han bor i sitt stora hus tillsammans med sin hushållerska och sin försökskanin – den vackra och mystiska Vera. En natt knackar en ung man på dörren vilket startar en skrämmande händelsekedja där inget är vad det först verkar och alla har något att dölja.

Regi: Pedro Almodovar

 Genre:  Drama 
 Speltid:  2 tim 
 Pris:   70 kr 
 
 Fre 6 Jan Kl 22:30
 
Från 15 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Avatar 3D  2012  
Lör 7 Jan Kl 00:59
Följ med på en fantastisk rundtur i "Avatar-världen" i 3D och den sagolika planeten Pandora!

Regi: James Cameron

 Genre:  Äventyr 
 Speltid:   
 Pris:    
 
 Lör 7 Jan Kl 00:59
 
Från 11 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Alvin och gänget 3  2012  
Lör 7 Jan Kl 16:00
Alvin, Simon, Theodore och Chipetterna lever det ljuva livet som bara de kan göra – sjungande, dansande och med sin osvikliga förmåga att ställa till med trubbel - ombord på ett kryssningsfartyg i Karibien. Men olyckan är framme och de blir skeppsbrutna och spolas i land på en tropisk ö och de måste använda all sin fantasi för att hitta ett sätt att komma hem igen.

Regi: Mike Mitchell

 Genre:  Familjefilm 
 Speltid:  1 tim 30 min 
 Pris:   50 kr 
 
 Lör 7 Jan Kl 16:00
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  Catwalk 3D  2012  
Lör 7 Jan Kl 20:00
Catwalk 3D är världens första modevisning i 3D. Flera av modevärldens största designers, som Valentino, Jean-Paul Gaultier, Christophe Josse, Georges Hobeika och Stéphane Rolland, medverkar i denna inspelning från modeveckan i Paris 2010. Tidigare har dessa visningar endast kunnat ses av modeeliten, men nu får alla modeintresserade på biografer i Europa och Asien samma möjlighet. Att detta sker med en knivskarp 3D-teknik gör inte saken sämre. Upplevelsen blir med sina närbilder till och med ännu bättre än på första bänkrad i Paris.

Regi: Veronique Legendre

 Genre:  Dokumentär 
 Speltid:  1 tim 6 min 
 Pris:   50 
 
 Lör 7 Jan Kl 20:00
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  Lejonkungen 3D  2012  
Sön 8 Jan Kl 16:00
Lejonkungen Simba kan inte vänta på att bli Lejonkungen Simba. Men vägen dit är lång. Först måste han växa upp och lära sig att ta ansvaret som följer med kungatiteln. Den idag klassiska animerade filmen från Disney, denna gång i 3D!

Regi: Rob Minkoff

 Genre:  Animerat 
 Speltid:  1 tim 30 min 
 Pris:   80 kr 
 
 Sön 8 Jan Kl 16:00
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  I Nationens intresse  2012  
Sön 15 Jan Kl 20:00
Vid den svenska ambassaden i Kairo får den svenska ambassadören plötsligt besök av den sovjetiske viceamiralen Gennadij Alexadrovitj Koskov, chef för de hemliga ryska operationerna i Östersjön, och han vill hoppa av till Sverige. Carl Hamilton får i uppdrag att med varje till buds stående medel föra Koskov från Kairo till Stockholm.

Regi: Kathrine Windfeld

 Genre:  Action 
 Speltid:   
 Pris:   80 kr 
 
 Sön 15 Jan Kl 20:00
 
Från 15 år
SPELA TRAILER
  The Darkest Hour 3D   2012  
Fre 20 Jan Kl 21:00
Det svenska stjärnskottet Joel Kinnaman spelar en av huvudrollerna i visionären Timur Bekmambetows (“Day watch”, ”Night Watch”, ”Wanted”) kommande framtidsthriller THE DARKEST HOUR. När en oförklarlig katastrof drabbar världen lyckas en grupp turister överleva i Moskvas underjord. De måste nu ta sig igenom den öde storstaden för att leta efter fler överlevande men det är en ny värld som möter dem ovan mark, en farlig, främmande plats som hemsöks av en okänd fara. I övriga roller ser vi bl.a. Emile Hirsch (”Milk”, ”Into the Wild”) och Olivia Thirlby (”Juno”).

Regi: Chris Gorak

 Genre:  Action 
 Speltid:  1 tim 30 min 
 Pris:   80 kr 
 
 Fre 20 Jan Kl 21:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Den Förtrollade ön (The Enchanted Island)  2012  
Lör 21 Jan Kl 20:00
Den Förtrollade ön (The Enchanted Island) av Händel, Rameau, Vivaldi med flera. Världspremiär! Världspremiär av Den förtrollade ön, med barockmusik och ett helt nytt engelskspråkigt libretto av den brittiska regissören Jeremy Sams, som också är kompositör och översättare av libretton. Han har skrivit operan i samarbete med barock-specialisten William Christie, som också dirigerar. Bland musiken märks ouvertyren ur Händels Alcina, stycken ur Händels oratorier Il Trionfo del Tempo e del Disinganno och La Resurrezione, liksom ur hans operor Ariodante och Téséo. Bland Vivaldis verk märks musik ur operorna Farnace och Griselda. Här återfinns även kortare utdrag ur verk av André Campra, Jean-Marie Leclair och andra. Operan kombinerar karaktärer och delar av handlingen från två Shakespeare-pjäser: de fyra omaka älskarna från En midsommarnattsdröm är skeppsbrutna på en ö där Prospero och Sycorax från Stormen är indragna i en övernaturlig strid.

Regi: Phelim McDermott

 Genre:  Musik 
 Speltid:  3 tim 35 min 
 Pris:   230 kr 
 
 Lör 21 Jan Kl 20:00
 
Barntillåten
  Sherlock Holmes 2  2012  
Sön 22 Jan Kl 20:00
När den Österrikiska kronprinsen hittas död konstaterar Sherlock Holmes snabbt att det rör sig om mord och att detta är en del i en långt större konspiration som leds av kriminella geniet Professor Moriarty. Med hjälp av Sim, en spåkvinna som sitter på kunskap som kan vara nyckeln till mysteriet, tar Holmes och Watson upp jakten på Moriarty.

Regi: Guy Ritchie

 Genre:  Action 
 Speltid:  2 tim 10 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Sön 22 Jan Kl 20:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Stig Helmer Story  2012  
Sön 29 Jan Kl 20:00
Efter sällskaps- skid- segel- golf- och hälsoresor kommer nu Stig-Helmer tillbaka på vita duken. Den här gången i en tidsresa – tillbaka till Stig-Helmers barn- och ungdomsår. Varför blev han som han blev? Finns det något originellt att vaska fram om honom. Hur var han som ung? Har livet kuvat honom eller är hans totala brist på karisma medfödd? "THE STIG-HELMER STORY är i stora drag en förtäckt självbiografi", säger regissör Lasse Åberg. "I likhet med Stig-Helmer har jag haft en kärleksfull men lätt överbeskyddande mor och en frånvarande far och som de flesta barn blev både Stig-Helmer och jag utsatta för mobbning i varierande grad, han för sina glasögon och jag för att jag var svarthårig och klent byggd. Stig-Helmers udda intresse för tåg kan väl jämföras med min maniska drift att hela tiden teckna. Jag upplever att både Stig-Helmer och jag är satellitpersonligheter som lite passivt kretsar kring aktiva personer som t ex Ole Bramserud (Jon Skolmen). Båda är vi dagdrömmare och kan väl skämtsamt sägas vara lite ’autistic light’. I bådas fall kommer musiken in i våra liv i sena tonåren och själv var jag en flitig Nalenbesökare med dragning åt tradjazz och dixielandsmusik. Då det gäller kontakten med det täcka könet kan man väl i både Stig-Helmers och mitt fall säga att det rådde en viss brist på rutin. Alla dessa likheter gör att jag motvilligt måste erkänna: Det är jag som är Stig-Helmer.” Inspelad 20 september – 12 november i Stockholm med omnejd.

Regi: Lasse Åberg

 Genre:  Komedi 
 Speltid:   
 Pris:   80 kr 
 
 Sön 29 Jan Kl 20:00
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  MISSION IMPOSSIBLE   2012  
Sön 5 Feb Kl 20:00
När Ethan Hunt och IMF beskylls för att ha bombat Kreml klipper den amerikanska staten plötsligt alla band till organisationen, något presidenten kallar "Ghost Protocol".

Regi: Brad Bird

 Genre:  Action 
 Speltid:  2 tim 13 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Sön 5 Feb Kl 20:00
 
Från 15 år
SPELA TRAILER
  Simon och ekarna (efterfrågad repris)  2012  
Sön 12 Feb Kl 20:00
SIMON OCH EKARNA bygger på Marianne Fredrikssons hyllade roman med samma namn och är den första filmatiseringen av hennes böcker. Den handlar om Simon, som växer upp i en arbetarfamilj i utkanten av Göteborg under andra världskriget. Trots en kärleksfull uppväxt känner han sig annorlunda och utanför. Simon är väldigt begåvad och mot hans föräldrars gillande söker han sig till de skolor och utbildningar som en arbetarunge normalt inte söker sig till. Där möter han Isak, son till en förmögen judisk bokhandlare som flytt undan förföljelserna i Tyskland. De två pojkarna och deras familjers liv vävs samman samtidigt som kriget rasar i Europa. Vid krigsslutet börjar Simon förstå att det finns hemligheter i hans familj - hemligheter som tar honom ut i Europa och som kommer att förändra hans liv för alltid. SIMON OCH EKARNA är ett storslaget och hoppfullt uppväxtdrama om en ung mans uppror mot sin älskade familj - en familj som ville skydda honom i det växande hotet från ett krigsdrabbat Europa. SIMON OCH EKARNA är baserad på Marianne Fredrikssons internationella bestseller och är en av vår tids mest älskade berättelser. SIMON & EKARNA är översatt till 25 språk och har sålts i över 4 miljoner exemplar och nu är det äntligen dags att göra film på denna internationella succéroman.

Regi: Lisa Ohlin

 Genre:  Drama 
 Speltid:  2 tim 2 min 
 Pris:   70 
 
 Sön 12 Feb Kl 20:00
 
Från 7 år
SPELA TRAILER
  Giuseppe Verdis opera Rigoletto  2012  
Fre 17 Feb Kl 14:00
Giuseppe Verdis opera Rigoletto,från Metropolitan i NY. Historien förflyttas från 1500-talets Italien till Las Vegas 1960-tal där deltagarna ständigt är på jakt efter makt, pengar och skönhet. 17/2 kl.14.00 Kulturhuset (f.d. Folkets hus Åsele) Pris:250:-, under 26 år gratis. Välkomstdrink och tilltugg i paus ingår. Info. tel 14230 www.livepabio.se Rigoletto av Giuseppe Verdi Den lovande italienske dirigenten Michele Mariotti leder denna nya uppsättning av Rigoletto, i en ny iscensättning av Tony Award-vinnaren Michael Mayer, som gör sin Met-debut. I Mayers version förflyttas historien från 1500-talets Italien till Las Vegas 1960, med en ensemble ledd av Željko Lučić i titelrollen och Diana Damrau som hans dotter Gilda. Piotr Beczala är Hertigen av Mantua, Štefan Kocán som mördaren Sparafucile och Oksana Volkova i sin Met-debut som Sparafuciles förföriska syster Maddalena. – Jag har försökt föreställa mig en plats i vårt tidevarv som speglar dekadensen i hertigens palats, där deltagarna ständigt är på jakt efter makt, pengar och skönhet. 60-talets Las Vegas är precis en sådan plats, där en slags upptågsaktig energi kunde gå överstyr – det är själva sinnebilden för den typ av händelser som utspelas i Rigoletto, förklarar Mayer.

 Genre:  Musik 
 Speltid:   
 Pris:   250:- inkl.välkomstdrink och tilltugg i pausen 0-2 
 
 Fre 17 Feb Kl 14:00
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  Opera Ernani  2012  
Lör 25 Feb Kl 20:00
Ernani av Giueseppe Verdi. I operan Ernani gör Marcello Giordani titelrollen mot Angela Meade som Elvira - i hennes första hela säsong av en Met-föreställning. Dmitri Hvorostovsky är Carlo och Ferruccio Furlanetto gör rollen som de Silva. 230 kr inklusive förtäring. Bokning av biljetter gunilla.andersson@asele.se 0703297264

Regi: Giueseppe Verdi

 Genre:  Musik 
 Speltid:  3 tim 49 min 
 Pris:   230 kr inklusive förtäring 
 
 Lör 25 Feb Kl 20:00
 
Barntillåten
  MÄSTER KATTEN 3D   2012  
Sön 26 Feb Kl 17:00
Svärd kommer att korsas och hjärtan kommer att krossas i det här äventyret med en av de mest älskade figurerna i Shreks universum - Mästerkatten. Det är en riktig skrävlarhistoria om Mästerkattens ungdom då han slog sig ihop med mästerhjärnan Humpty Dumpty och den gatusmarta Kitty för att stjäla den berömda Gåsen som lägger gyllene ägg.

Regi: Chris Miller

 Genre:  Animerat 
 Speltid:  1 tim 30 min 
 Pris:   60 kr 
 
 Sön 26 Feb Kl 17:00
 
Från 7 år
SPELA TRAILER
  JÄRN LADYN   2012  
Sön 26 Feb Kl 20:00
En gripande historia om en kvinna som om från ingenstans, trotsade klass- och könsbarriärer och gjorde sig hörd i en mansdominerad värld. Det är en film om makt och priset man får betala för att få den. Ett enastående porträtt av en riktig järnlady. London 2008. I sin vackra våning förbereder den åldrade före detta premiärministern Margaret Thatcher frukost till sin man Denis, precis som hon gjort varje morgon av sitt gifta liv. Men Denis lever bara i hennes fantasi. Fångad i en frustrerande passiv tillvaro och kämpandes mot sin sviktande hälsa, överöses Margaret med minnen. Fragment av privatliv och karriär träng i hennes hjärna och hon återupplever dem med levande intensitet. Medan hon kämpar för att behålla kontakten med verkligheten, retas och kivas Denis med henne. Kampen, triumferna, sveken - vad åstadkom hon till slut? Och var det värt de uppoffringar hon fick göra?

Regi: Phyllida Lloyd

 Genre:  Drama 
 Speltid:  1 tim 35 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Sön 26 Feb Kl 20:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Star Wars 3D   2012  
Sön 4 Mar Kl 20:00
Episod 1 utspelar sig trettio år före den första Star Wars filmen. Här introduceras den unge Anakin Skywalker, en pojke som besitter speciella krafter och som är ovetande om att den resa han nu påbörjar, kommer att förvandla honom till den onde Darth Vader. Obi-Wan Kenobi, den vise gamle Jedi-riddaren från den första filmen, är en målmedveten lärling och Palpatine, känd som den onde Kejsaren, är en ambitiös senator i den galaktiska republiken. Det är en tid när Jedi-riddarna är fredens väktare i en stormig galax och den unga drottningen slåss för att rädda sitt folk. I de mörka skuggorna lurar en ond kraft, som väntar på rätt ögonblick för att skrida till sitt förödande verk. Den här gången i 3D!

Regi: George Lucas

 Genre:  Action 
 Speltid:  2 tim15 min 
 Pris:   80 kr 
 
 Sön 4 Mar Kl 20:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Prinsessan Lillifee och enhörningen (Sv. tal)  2012  
Tis 6 Mar Kl 18:00
I sitt rosa rike njuter prinsessan Lillifee och hennes vänner av en härlig sommar. Men en natt visar sig enhörningen Rosalie för Lillifee i en dröm och ber henne om hjälp ? hon vill att Lillifee ska ta hand om Lucy, Rosalies dotter. När Lillifee vaknar upptäcker hon att Lucy faktiskt är i rummet hos henne. Men vad har hänt med Rosalie? För att hitta henne beger sig Lillifee och Lucy till grannlandet bara för att upptäcka att något hemskt inträffat där. Sommaren är borta och ersatt av kyla och snö och allt är täckt av ett lager is. Det visar sig att det är landets vinterprins som förtrollat det och att isen enbart kan smältas bort med hjälp av en enhörnings magiska kraft. Därför har vinterprinsen kidnappat Rosalie och landet kan endast räddas av en annan enhörning, nämligen Lucy...

Regi: Ansgar Niebuhr, Hubert Weiland

 Genre:  Animerat 
 Speltid:  1 tim 12 min 
 Pris:   50 kr 
 
 Tis 6 Mar Kl 18:00
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  Sean Banan  2012  
Ons 7 Mar Kl 20:00
Sean Banan drar till Afrika, världens skönaste land. Han tar med sig schlagerdivan Kikki Danielsson aka Kikki Dee för att spela in den fetaste musikvideon någonsin. Det som skulle bli superenkelt blev istället en kaotisk roadmovie med båtjakter, vilda djur och en massa udda möten. En böjd svensk komedi. Sean Banan har spelat in en duett med Kikki Danielsson, och i vanlig ordning ska det göras en musikvideo. Men eftersom budgeten är för liten investerar Sean rubbet hos en mystisk affärsman. Sean & Kikki flyger till Afrika för att spela in den fetaste videon någonsin. Våra hjältar får dock genast problem eftersom affärsmannen tycks ha gått upp i rök. De slår följe med en smågalen f.d svensk ambassadör och efter en fartfylld jakt genom Afrika, full av udda möten och overkliga äventyr får de till slut tag på honom. Han vägrar ge tillbaka Seans pengar. Sean deppar men Kikki peppar, och efter ett antal bil- och båtjakter lyckas de ta tillbaka pengarna. I rollerna: Sean Banan, Kikki Danielsson, Johannes Brost och Dr Alban

Regi: Jesper Andersson

 Genre:  Komedi 
 Speltid:   
 Pris:   70 kr 
 
 Ons 7 Mar Kl 20:00
 
Från 7 år
SPELA TRAILER
  Star Wars 3D Dubbad  2012  
Tor 8 Mar Kl 18:00
Episod 1 utspelar sig trettio år före den första Star Wars filmen. Här introduceras den unge Anakin Skywalker, en pojke som besitter speciella krafter och som är ovetande om att den resa han nu påbörjar, kommer att förvandla honom till den onde Darth Vader. Obi-Wan Kenobi, den vise gamle Jedi-riddaren från den första filmen, är en målmedveten lärling och Palpatine, känd som den onde Kejsaren, är en ambitiös senator i den galaktiska republiken. Det är en tid när Jedi-riddarna är fredens väktare i en stormig galax och den unga drottningen slåss för att rädda sitt folk. I de mörka skuggorna lurar en ond kraft, som väntar på rätt ögonblick för att skrida till sitt förödande verk. Den här gången i 3D!

Regi: George Lucas

 Genre:  Action 
 Speltid:  2 tim 16 min 
 Pris:   80 
 
 Tor 8 Mar Kl 18:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Nobels testamente  2012  
Mån 12 Mar Kl 11:00
En mystisk kvinna i aftonklänning smyger sig obemärkt in på Nobelfesten i Stockholm. Mitt på dansgolvet skjuter hon den israeliske Nobelpristagaren i medicin, Aaron Wiesel, och Nobelkommitténs ordförande Caroline von Behring. Annika Bengtzon dras ofrivilligt in i dramat – inte som journalist, utan som vittne. Hela världens medier rapporterar om religiösa motiv med kopplingar till Mellanöstern, men Annika förstår snabbt att de är på fel spår. Snart befinner sig Annika mitt i en våldsam historia av terror och död. Var hon än letar så hittar hon spåren efter samme man: Alfred Nobel, den ensamma industrimagnaten som lämnade sin förmögenhet för att delas ut till nytta för mänskligheten. Successivt inser Annika att ledtrådarna leder till Nobels testamente, med intriger och maktspel inne i det allra heligaste av Nobelsfären. Till slut befinner hon sig livsfarligt nära sanningen.

Regi: Leif Andrée

 Genre:  Thriller 
 Speltid:  1 tim 55 min 
 Pris:   70 
 
 Mån 12 Mar Kl 11:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  John Carter 3D  2012  
Sön 18 Mar Kl 20:00
På den mystiska och exotiska planeten Barsoom (Mars) utspelar sig detta action-äventyr baserat på den klassiskta sci-fi romanen av Edgar Rice Burroughs. Äventyret berättar historien om John Carter (Taylor Kitsch) som oväntat transporteras till Mars där han blir indragen i en konflikt av enorma proportioner mellan planetens invånare, vilka innefattar Tars Tarkas (Willem Dafoe) och den vackra prinsessan Dejah Thoris (Lynn Collins). Världen håller på att rasa samman och Carter upptäcker att ansvaret för Barsoom och dess invånares överlevnad vilar i hans händer.

Regi: Andrew Stanton

 Genre:  Action 
 Speltid:  2 tim 12 min 
 Pris:   80 kr 
 
 Sön 18 Mar Kl 20:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Romeo och Julia - 22 mars kl 20.30  2012  
Tor 22 Mar Kl 21:30
Romeo och Julia, en av baletthistoriens klassiker sänds live från Royal Opera House till Folkets Hus och Parkers biografer. Romeo och Julia var Kenneth MacMillans första helaftonsbalett och från premiären 1965 har den varit en av Royal Ballet's signaturarbeten, populär över hela världen. I början av baletten vimlar masscenerna av liv och färg. Men så snart Romeo och Julia träffas, blir allt annat på scenen endast en bakgrund för deras berättelse. Tre stora pas de deux: mötet i balsalen, balkongscenen och morgonen efter bröllopet förmedlar berättelsen om ungdomlig blyghet och fascination. Den sista förödande scenen i graven, görs som ett pas de deux fast med en livlös partner. Nicholas Georgiadis renässansinspirerade design, är den perfekta bakgrunden till denna tragiska berättelse om olycklig kärlek. 230 kr inklusive förtäring Bokning biljetter 0703297264 mail: gunilla.andersson@asele.se

Regi: Kenneth MacMillans

 Genre:  Musik 
 Speltid:  2 tim 52 min (inkl paus) 
 Pris:   230 kr inklusive förtäring 
 
 Tor 22 Mar Kl 21:30
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  Carmen av Georges Bizet. Ny uppsättning.   2012  
Lör 31 Mar Kl 17:00
Carmen av Georges Bizet. Ny uppsättning. Direktsänd från Kungliga Operan i Stockholm. Bizets Carmen är operahistoriens kanske mest berömda verk. Bakom den nya spektakulära uppsättningen står den franske regissören Vincent Boussard, som har skapat en moderniserad version, där de talade dialogpartierna tagits bort. - För mig består operan Carmen av motpoler på flera plan: kroppen mot ordet, landsbygden mot staden, de rika mot de fattiga, säger Boussard. - När man tar bort dialogerna blir operan lite skarpare i sitt tilltal. Jag vill likna det vid en sås, där kocken inte envisas med att sockra, fortsätter han. Handling: I cigarettfabriken i Sevilla arbetar Carmen. Vacker och egensinnig är hon en erotisk dröm för soldaterna vid kasernen. Don José har aldrig upplevt något liknande när han hör henne sjunga om kärleken. Han glömmer sin trolovade Micaëla som väntar i hembyn och följer Carmens väg. Men Don José vill äga kärleken och Carmens hjärta måste få flyga fritt. Så dyker tjurfäktaren Escamillo upp, stolt och svårfångad är han en tvillingsjäl till Carmen... Carmen vill älska vem hon vill, men får betala ett högt pris för sin kärlek. Georges Bizets musik är ömsom medryckande, ömsom demoniskt lidelsefull i operan som blivit världens kanske mest kända. Carmen är drömmen om Spanien – ett land som kompositören själv aldrig besökte. Musik: Georges Bizet Regi: Vincent Boussard Dirigent: Lionel Bringuier, Daniel Blendulf Text: Henri Meilhac och Ludovic Halévy efter Prosper Mérimées novell Scenografi: Vincent Lemaire Kostym/mask: Zana Bosnjak Ljus: Hans-Åke Sjöquist Med Kungliga Operans Kör, Barn från Adolf Fredriks musikklasser, Kungliga Hovkapellet I rollerna: Carmen - Katarina Leoson Don José - Andrea Caré Escamillo - Jeremy Carpenter Micaela - Julia Sporsén Zuniga - Michael Schmidberger Morales - Pär Nilsén Dancaire - Anton Eriksson Remendado - Karl Rombo Frasquita - Vivianne Holmberg Mercedes - Susanna Sundberg Beräknad längd: 3 tim (inkl 1 paus) Visas: Lördag 31 mars kl 15.00 Bokning av biljetter 094114230 0703297264 mail: gunilla.andersson@asele.se

 Genre:  Musik 
 Speltid:  3 tim 
 Pris:   230 kr inklusive förtäring 
 
 Lör 31 Mar Kl 17:00
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  Journey to the mysterious island 3D  2012  
Sön 1 Apr Kl 18:00
Denna hisnande resa i 3D tar sin början när den unge Sean Anderson (Josh Hutcherson) tar emot en signal från en mystisk ö som inte finns utmärkt på kartan. Det är en plats med märkliga livsformer, dödliga vulkaner och mer än en enastående hemlighet. Oförmögen att hindra honom från att åka så följer Seans låtsaspappa Hank (Dwayne Johnson) med på resan. Tillsammans med en helikopterpilot (Luis Guzman) och hans dotter (Vanessa Hudgens) ger de sig iväg för att finna ön. I rollerna: Josh Hutcherson, Vanessa Hudgens, Dwayne Johnson, Luis Guzman, Michael Caine, Kristin Davis

Regi: Brad Peyton

 Genre:  Action 
 Speltid:  1 tim 35 min 
 Pris:   80 
 
 Sön 1 Apr Kl 18:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Kvarteret skatan  2012  
Sön 1 Apr Kl 21:00
Sommaren närmar sig och det är dags för vännerna i Kvarteret Skatan att spika de traditionella gemensamma semesterplanerna. Men allt är inte som det brukar. Det strävsamma paret Magnus och Frida bestämmer sig för att fira semester på egen hand för att rädda sin relation som gått i stå. Jenny, gängets eviga singel, har hittat "Den stora kärleken" och tänker tillbringa en romantisk sommar med honom i Saint Tropez. Alla i kompisgänget kan tänka sig att bryta traditionen utom Ulf som ser den gemensamma semestern som årets höjdpunkt. Utan att tveka ljuger han ihop en historia som får vännerna att än en gång fira gemensam semester. Men ingenting blir såklart som planerat.

Regi: Mikael Syrén

 Genre:  Familjefilm 
 Speltid:  1 tim 20 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Sön 1 Apr Kl 21:00
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  Manon av Jules Massenet. Ny uppsättning.  2012  
Lör 7 Apr Kl 20:00
Operan Manon bygger på Prévost d’Exiles romanklassiker Manon Lescaut och Anna Netrebko porträtterar huvudrollen för första gången på Metropolitan. Mets förste gästdirigent Fabio Luisi dirigerar. Laurent Pellys eleganta uppsättning av Manon fick fantastiska recensioner vid premiären 2010 på Royal Opera House, Covent Garden i London. Pelly säger att hans uppsättning av operan ska vara "ett äventyr som roar, berör och skrämmer". Operan handlar om Manon och des Grieux som finner den sanna kärleken i varandra, men lever i fattigdom. De hittar varandra, överger varandra och blir tillsammans igen. Till slut störtar de varandra i fördärvet. I rollerna: Anna Netrebko - Manon Piotr Beczala - Chevalier des Grieux Paulo Szot - Lescaut David Pittsinger - Comte des Grieux Kompositör: Jules Massenet Libretto: Henri Meilhac och Philippe Gille Dirigent: Fabio Luisi Regissör: Laurent Pelly Scenografi: Chantal Thomas Ljussättning: Joel Adam Koreografi: Lionel Hoche Bokning av biljetter gunilla.andersson@asele.se 094114230 0703297264

Regi: Laurent Pelly

 Genre:  Musik 
 Speltid:  4 tim 8 min 
 Pris:   230 kr 
 
 Lör 7 Apr Kl 20:00
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  La Traviata av Giuseppe Verdi.  2012  
Lör 14 Apr Kl 21:00
Natalie Dessay gör huvudrollen som Violetta för första gången på Met, i Willy Deckers uppfinningsrika uppsättning av La Traviata som hade premiär 2010. Dirigerar gör Mets förste gästdirigent Fabio Luisi, med Matthew Polenzani som Alfredo och Dmitri Hvorostovsky som Giorgio Germont. Violetta är en ung kurtisan i Paris som möter Alfredo från landet. De flyr storstaden, men förföljs av omvärldens konventioner. Alfredos far förmår Violetta att lämna Alfredo, vilket leder till parets olycka. I rollerna: Natalie Dessay - Violetta Valéry Matthew Polenzani - Alfredo Germont Dmitri Hvorostovsky - Giorgio Germont Kompositör: Giuseppe Verdi Libretto: Francesco Maria Piave Dirigent: Fabio Luisi Regissör: Willy Decker Scenografi, kostym: Wolfgang Gussmann Ljussättning: Hans Toelstede Koreografi: Athol Farmer Bokning av biljetter gunilla.andersson@asele.se 094114230 0703297264

Regi: Willy Decker

 Genre:  Musik 
 Speltid:  3 tim 7 min 
 Pris:   230 kr inklusive förtäring 
 
 Lör 14 Apr Kl 21:00
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  Avalon  2012  
Sön 15 Apr Kl 21:00
Efter att ha avtjänat en tid med fotboja åker Janne, en föredetta festfixare, till Båstad för att öppna en exklusiv nattklubb och få sitt liv på fötter. Under den kändistäta tennisveckan gör han sista förberedelserna inför öppningen, umgås med systern Jackie och njuter av livet som stundande krogkung. Men bara några dagar innan premiären orsakar Janne en katastrofal olycka och hans alltmer desperata försök att hantera situationen drar honom in i en mörk nedåtgående spiral.

Regi: Axel Petersén

 Genre:  Drama 
 Speltid:  1 tim 25 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Sön 15 Apr Kl 21:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Titanic 3D  2012  
Sön 22 Apr Kl 17:00
Efter de enorma framgångarna med ”Avatar” har James Cameron återvänt till sin megasuccé TITANIC och 100 år efter att skeppet Titanic sjönk kommer filmen till biografer i 3D. SE OCH PRATA OM DENNA UNIKA UNIKA HISTORIA, KOM PÅ VÅR UTSTÄLLNING OCH BIO-FIKA 14.00—19.00

Regi: James Cameron

 Genre:  Drama 
 Speltid:  3 tim 15 min 
 Pris:   80 kr 
 
 Sön 22 Apr Kl 17:00
 Sön 22 Apr Kl 21:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Titanic 3D  2012  
Sön 22 Apr Kl 21:00
Efter de enorma framgångarna med ”Avatar” har James Cameron återvänt till sin megasuccé TITANIC och 100 år efter att skeppet Titanic sjönk kommer filmen till biografer i 3D. SE OCH PRATA OM DENNA UNIKA UNIKA HISTORIA, KOM PÅ VÅR UTSTÄLLNING OCH BIO-FIKA 14.00—19.00

Regi: James Cameron

 Genre:  Drama 
 Speltid:  3 tim 15 min 
 Pris:   80 kr 
 
 Sön 22 Apr Kl 17:00
 Sön 22 Apr Kl 21:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  NEW KIDS ON THE BLOCK och BACKSTREET BOYS exklusiv livekonsert på 02 Arena i London.  2012  
Sön 29 Apr Kl 23:00
Ryktena är för en gångs skull sanna! Två av världens största pojkband, New Kids On the Block och Backstreet Boys, samlar sina styrkor och bildar konstellationen NKOTBSB för en exklusiv livekonsert på 02 Arena i London. De framför en rad klassiker som Step by Step, Quit Playing Games With my Heart, Everybody (Backstreet's Back) och I Want it That Way, liksom nyskrivna låtar. Tillsammans har banden sålt över 200 miljoner plattor! De har uppträtt tillsammans två gånger i amerikanska TV-shower nyligen, och det finns ett jättetryck från fans i hela världen att få se dem live. Nu får de chansen att se båda banden tillsammans på en scen, på din biograf!

 Genre:  Musik 
 Speltid:  2 tim 30 min 
 Pris:   200 kr 
 
 Sön 29 Apr Kl 23:00
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  Prometheus3D  2012  
Lör 16 Jun Kl 22:00
Ridley Scott är tillbaka med ett storslaget epos. Ett forskningsteam hittar en ledtråd till människans ursprung på jorden. Jakten leder dem till universums mest avlägsna platser där de måste riskera allt för att rädda mänsklighetens framtid. och en stjärnspäckad rollista med bl.a. I rollerna: Charlize Theron, Noomi Rapace, Michel Fassbender, Guy Pierce, Idris Elba, Patrick Wilso

Regi: Ridley Scott

 Genre:  Sci-Fi 
 Speltid:  2 tim 4 min 
 Pris:   70 kr inklusive godbit 
 
 Lör 16 Jun Kl 22:00
 
Från 15 år
SPELA TRAILER
  Mannen från Le Havre  2012  
Sön 17 Jun Kl 21:00
Marcel Marx (André Wilms), har lämnat sitt bohemiska författarliv för att istället försörja sig som skoputsare. Marcel lever förnöjt i ett kärleksfullt äktenskap med Arletty (Kati Outinen) och några glas om dagen på kvarterets bar. Men allt förändras när Arletty får en allvarlig sjukdomsdiagnos samtidigt som Idrissa dyker upp, en liten kille från någonstans i Afrika som kommit som båtflykting till Le Havre istället för till London där mamman väntar. Med regissörens egna ord: En saga med två lyckliga slut!

Regi: Aki Kaurismäki

 Genre:  Drama 
 Speltid:  1 tim 37 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Sön 17 Jun Kl 21:00
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  Hotell Marigold  2012  
Sön 22 Jul Kl 21:00
Några av Storbritanniens mest älskade skådespelare sammanstrålar i denna varma komedi om Marigold Hotel i Jaipur i Indien. Dit kommer en grupp människor, alla av olika anledningar; för att uppleva äventyr, för att få en ny höftkula, för att återfinna en gammal kärlek eller bara för att få en nystart. Omställningen från det kalla gråa England till det kaotiska färgsprakande Indien är för vissa lika svårsmält som den indiska maten men ibland är en kulturkrock just det som behövs för att inse att det aldrig är för sent för att börja leva. I rollerna ser vi bl.a. Dame Judi Dench (”Stolthet och Fördom”, Bond-filmerna), Tom Wilkinson (”Allt eller inget”), Bill Nighy (”Love Actually”), Dame Maggie Smith (TVs ”Downton Abbey”, ”Harry Potter”-filmerna) och Dev Pattel (”Slumdog Millionaire”). HOTELL MARIGOLD regisseras av John Madden som även regisserat flerfaldigt Oscar®belönade ”Shakespeare in Love”.

Regi: John Madden

 Genre:  Drama 
 Speltid:  2 tim 4 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Sön 22 Jul Kl 21:00
 
Från 7 år
SPELA TRAILER
  Ice age 4: Jorden skakar loss 3D  2012  
Sön 19 Aug Kl 15:00
Sid, Manny, Diego, Ellie och Scrat är alla tillbaka i den skakande fjärde ICE AGE-filmen där en jordbävning drabbar våra vänner.

Regi: Mike Thurmeier

 Genre:  Animerat 
 Speltid:  1 tim 34 min 
 Pris:   60 kr 
 
 Sön 19 Aug Kl 15:00
 
Från 7 år
SPELA TRAILER
  The Dark Knight Rises   2012  
Sön 19 Aug Kl 19:00
Efter de enorma framgångarna med ”Batman Begins” och ”Dark Knight” återvänder Christopher Nolan till Gotham City för den avslutande delen i Batman-trilogin.

Regi: Christopher Nolan

 Genre:  Action 
 Speltid:  2 tim 45 min 
 Pris:   70 
 
 Sön 19 Aug Kl 19:00
 
Från 15 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  TT 3D - Closer to the Edge  2012  
Lör 25 Aug Kl 16:00
TT 3D - Closer to the Edge är en dokumentär i 3D om TT, den världsberömda motorcykeltävlingen som äger rum på Isle of Man under en vecka varje år. Road racing längs allmänna vägar packade med åskådare från hela världen, med motorcyklar bara centimetrar från varandra - med hastigheter över 300 km/tim, drama, spänning och tragedi - allt för att ge publiken spänning. Filmen berättar även en mycket gripande mänsklig historia. Varje tävlande vet att en olycka kan vara hans eller hennes sista. MC-förarna driver sig själva bortom gränsen för sin förmåga i sina försök att bli "King of the mountain". Isle of Man Tourist Trophy är världens största road race för motorcykel - den ultimata utmaningen för förare och maskin. Tävlingen har alltid krävt ett engagemang långt bortom alla andra MC-tävlingar, och många har offrat allt i sin strävan efter att segra. Genom en levande berättelse om den legendariska rivaliteten mellan TT:s MC-förare och Isle of Mans unika road racing-historia, avslöjas i intervjuer med de största stjärnorna varför de än idag riskerar sina liv för att vinna världens farligaste tävling. Det går knappt ett år utan en dödsolycka. Filmen följer bl a Guy Martin, ”folkets mästare”, med en unik inställning till livet. Han odlar sitt utanförskap, och skojar och stökar till det för både media, sponsorer och funktionärer vid tävlingarna. John McGuinness har vunnit TT 15 gånger. Han förbereder sig åter för att tävla, med en närmast tvångsmässig vilja att vinna, i kombination med insikten om att varje lopp kan bli han sista. Jenny Tinmouth är världens snabbaste kvinna på motorcykel, och berättar om sin inställning till tävlingarna på Isle of Man. Vi möter även Bridget Dobbs, änka efter TT-stjärnan Paul Dobbs. Hon berättar med jämnmod att hon accepterat att hennes man, liksom så många andra, levde drömmen om äran att vinna, och dog för den. Detta är en fängslande berättelse om valfrihet, kämpaglöd och viljan att vinna till varje pris.

 Genre:  Dokumentär 
 Speltid:  1 tim 45 min 
 Pris:   180 kr 
 
 Lör 25 Aug Kl 16:00
 
SPELA TRAILER
  Snabba Cash 2  2012  
Sön 26 Aug Kl 19:00
JW - en gång lovande Handelsstudent med för stor hunger efter snabba cash. Nu betalar han priset; fyra år på Norrtäljeanstalten. Fängelsetiden är tuff men JW har en plan på hur han ska komma ur den kriminella världen och vända sitt liv tillrätta. Men en dag förändras allt då en ny livsfarlig fånge kommer till anstalten, en man från JW:s våldsamma förflutna - Mrado Slovovic. Jorge Salinas – kokskungen från Sollentuna, återvänder till Stockholm efter tre år i landsflykt. Jorges plan är att göra en snabb koksdeal, men planerna går våldsamt fel och resulterar i död och förödelse. Nu måste Jorge fly, från både polisen och den serbiska maffian, tillsammans med den som räddade hans liv – Nadja, 17 år. Mahmud Al Askori – juggarnas tjallare som precis fått ett nytt jobb inom organisationen; att vakta horor på en öde campingplats. När två tjejer lyckas fly kan han bara återbetala sin skuld på ett sätt - att hitta och döda Jorge Salinas. "Snabba Cash 2" är en intensiv och stark thriller om girighet, vänskap och förlåtelse. Filmen bygger på Jens Lapidus succéromaner "Snabba Cash" och "Aldrig fucka upp" och är den andra delen i en planerad trilogi.

Regi: Babak Najafi

 Genre:  Action 
 Speltid:  1 tim 40 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Sön 26 Aug Kl 19:00
 
Från 15 år
SPELA TRAILER
  Madagaskar 3D  2012  
Sön 2 Sep Kl 15:00
Efter att han i det senaste äventyret flytt till Afrika, längtar nu lejonet Alex hem till sitt älskade Central Park Zoo i New York. Efter lite övertalning går hans trogna djurparksvänner zebran Marty, flodhästen Gloria och giraffen Melman med på att hjälpa Alex att återvända. Med på resan följer även kung Julien, Maurice och förstås pingvinerna. Deras livs äventyr tar dem genom Europa där de hittar den perfekta täckmantel, en cirkus, vilken de tillsammans med en rad förtjusande nya vänner vänder upp-och-ned på, i äkta Madagaskar-stil.

Regi: Eric Darnell

 Genre:  Animerat 
 Speltid:  1 tim 34 min 
 Pris:   60 kr 
 
 Sön 2 Sep Kl 15:00
 
Från 7 år
SPELA TRAILER
  Cockpit  2012  
Sön 2 Sep Kl 19:00
Piloten Valle behöver desperat ett nytt arbete. När han får höra att flygbolaget Silver Airlines letar efter en kvinnlig flygkapten drar han sig inte för att hoppa i högklackat, krypa i ett schyst fodral och söka jobbet. Han lånar sin systers identitet mot en helårsprenumeration på en morgontidning. Att pilotkollegan Cecilia blir förälskad i Valles nya, kvinnliga jag ingår dock inte riktigt i planen. Regissören Mårten Klingberg och skådespelaren Jonas Karlsson jobbar tillsammans igen, duon bakom succékomedin "Offside".

Regi: Mårten Klingberg

 Genre:  Komedi 
 Speltid:  1 tim 36 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Sön 2 Sep Kl 19:00
 
Från 7 år
SPELA TRAILER
  The Expendables 2  2012  
Sön 9 Sep Kl 19:00
Sylvester Stallone, Bruce Willis, Jean-Claude Van Damme, Mickey Rourke, Dolph Lundgren, Jet Li, Jason Statham, Steve Austin … The Expendables är tillbaka! När Tool, gängets själ och hjärta, brutalt mördas svär hans kamrater att hämnas. Men de är inte ensamma. Tools vilda dotter Fiona ger sig ut på en egen vendetta, men när hon kidnappas av en blodtörstig diktator måste The Expendables riskera allt för att rädda henne och i förlängningen mänskligheten. Häng med världens hårdaste gäng i fortsättningen på actionsuccén alla snackade om.

Regi: Simon West

 Genre:  Action 
 Speltid:  1 tim 42 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Sön 9 Sep Kl 19:00
 
Från 15 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Hamilton 2  2012  
Sön 16 Sep Kl 19:00
Efter tretton år i exil återvänder viceamiral Carl Gustaf Gilbert Hamilton till Sverige för att få resning i livstidsdomen. Genom sin gamle vän Erik Ponti hamnar han nu i ett nytt umgänge, där de närmaste vännerna är förre översten i Främlingslegionen, Pierre Tanguy, och hans fru polisöverintendent Ewa Tanguy. Både Hamilton och Tanguy är fullständigt övertygade om att de aldrig mer i livet kommer att lyfta ett finger när det gäller militära insatser utomlands. Men det nya behagliga, fridfulla livet vänds helt över ände den dag en familjekatastrof drabbar dem. Carl Hamilton använder alla sina gamla kunskaper som spionchef och Pierre mobiliserar vänner inom Främlingslegionen. Deras mål finns i Saudiarabien.

Regi: Tobias Falk, Stefan Thunberg

 Genre:  Action 
 Speltid:  1 tim 30 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Sön 16 Sep Kl 19:00
 
Från 15 år
SPELA TRAILER
  Modig 3D  2012  
Sön 23 Sep Kl 15:00
Sedan urminnes tider har berättelser om storslagna strider och mystiska legender gått i arv till kommande generationer bland de karga och hemlighetsfulla högländerna i Skottland. I "Modig" får en ny berättelse sin början när den modiga Merida konfronterar traditionen, ödet och de mest fruktansvärda odjur. Merida är en skicklig bågskytt med häftigt temperament, och dotter till Kung Fergus och Drottning Elinor. För att hitta sin egen väg i livet bryter Merida en urgammal och helig sed. Meridas handling leder indirekt till kaos och raseri i kungadömet, och när hon ber en excentrisk gammal klok kvinna om hjälp, går hennes olycksaliga önskan tyvärr i uppfyllelse. De farofyllda följderna tvingar Merida att upptäcka meningen med äkta mod, hon måste bryta en fruktansvärd förbannelse innan det är för sent.

Regi: Mark Andrews

 Genre:  Animerat 
 Speltid:  1 tim 40 min 
 Pris:   60 kr 
 
 Sön 23 Sep Kl 15:00
 
Från 7 år
SPELA TRAILER
  Spider Man 3D  2012  
Sön 23 Sep Kl 19:00
En tonårig Peter Parker brottas med både gymnasiet och häpnadsväckande superkriser som sin alter ego Spider-Man.

Regi: Marc Webb

 Genre:  Action 
 Speltid:  2 tim 15 min 
 Pris:   80 kr 
 
 Sön 23 Sep Kl 19:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Total Recall  2012  
Lör 29 Sep Kl 20:00
I framtiden, när Mars har blivit koloniserad av människan för att bygga gruvor, jagas en man av en återkommande dröm efter att ha köpt minnesinplantat för att få sin “drömsemester”. Mannen börjar tro att han är en hemlig agent och hamnar på en koloni på Mars där han försöker bekämpa en despotisk ledare som kontrollerar produktionen av luft. I huvudrollen ser vi Colin Farrell och i övriga roller finner vi bland andra Bill Nighy, Bryan Cranston, Kate Beckinsale, Jessica Biel och Ethan Hawke. Regisserar gör Len Wiseman.

Regi: Len Wiseman

 Genre:  Action 
 Speltid:  1 tim 50 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Lör 29 Sep Kl 20:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
   Resident Evil: Retribution 3D  2012  
Fre 5 Okt Kl 20:00
Den femte filmen med Milla Jovovich i huvudrollen.

Regi: Paul W.S. Anderson

 Genre:  Sci-Fi 
 Speltid:  2 tim 8 min 
 Pris:   80 kr 
 
 Fre 5 Okt Kl 20:00
 
Från 15 år
SPELA TRAILER
  Queen - Hungarian Rhapsody  2012  
Ons 10 Okt Kl 19:00
Den 27 juli 1986 genomförde Queen det största framträdandet på en utomhusarena någonsin, inför 80 000 fans. Då detta var innan murens fall och Ungern fortfarande befann sig bakom järnridån, var konserten av sådan betydelse för regimen i Ungern att de tillsatte en grupp filmare och tekniker för att filma konserten. Nu är materialet remastrat i HD-kvalitet med 5.1-surroundljud. Konserten, som var en del av den så kallade Magic Tour, innehåller många av Queens klassiska hits, som t.ex. Bohemian Rhapsody, Crazy Little Thing Called Love, I Want To Break Free och We Are the Champions. Magic Tour-turnén är extra speciell då det blev den sista med sångaren Freddie Mercury. Utöver konserten innehåller filmen 25 minuter dokumentärt material som aldrig visats förr, där man får följa bandet från 1985 (strax efter deras framträdande på Live Aid) fram till konserten i Budapest. Detta är ett tillfälle för Queen-fans att klä upp sig, sjunga med och vara en del av detta firande världen över! Längd: 1 tim 55 min

 Genre:  Musik 
 Speltid:  1 tim 55 min 
 Pris:   120 kr 
 
 Ons 10 Okt Kl 19:00
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  Sammys äventyr 2 3d  2012  
Sön 14 Okt Kl 15:00
Vännerna Sammy och Ray njuter av sol och bad på en atoll medan de leker med sina små barnbarn, sköldpaddeungarna Ricky och Ella. Plötsligt dyker en tjuvjägare upp och tillfångatar Sammy och Ray och innan de vet ordet av har de hamnat i en vattenshow för turister i Dubai. Sammy och Ray börjar smida flyktplaner tillsammans med sina nya vänner, däribland den söta bläckfisken Anabel och en pingvinfamilj. Samtidigt har Ricky och Ella tagit sig hela vägen till Dubai, fast beslutna att bryta sig in och rädda de gamla vännerna…

Regi: Ben Stassen

 Genre:  Animerat 
 Speltid:  1 tim 32 min 
 Pris:   60 kr 
 
 Sön 14 Okt Kl 15:00
 
Från 7 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Hypnotisören  2012  
Sön 14 Okt Kl 19:00
Kriminalromanen ”Hypnotisören” är en av de största svenska boksuccéerna efter Millennium-trilogin såväl nationellt som internationellt. Efter decennier av framgångar med amerikanska filmer blir ”Hypnotisören” den första svenska långfilm Lasse Hallström regisserar på 24 år. I rollerna: Tobias Zilliacus (Joona Linna), Mikael Persbrandt(hypnotisören Erik Maria Bark, Lena Olin (Simone) Baserad på romanen med samma namn av Lars Kepler (författarpseudonym för Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril).

Regi: Lasse Hallström

 Genre:  Thriller 
 Speltid:  2 tim 
 Pris:   70 kr 
 
 Sön 14 Okt Kl 19:00
 
Från 15 år
SPELA TRAILER
  Ted  2012  
Sön 21 Okt Kl 19:00
Filmen berättar historien om John Bennett (Mark Wahlberg), en vuxen man som måste hantera sin älskade teddybjörn som fick liv till följd av en önskning när han var barn... och som vägrat lämna hans sida sedan dess. I rollerna: Seth McFarlane, Mark Wahlberg, Mila Kunis, Giovanni Ribisi, Patrick Warburton, Laura Vandervoort

Regi: Seth McFarlane

 Genre:  Komedi 
 Speltid:  1 tim 45 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Sön 21 Okt Kl 19:00
 
Från 11 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Otello av Giuseppe Verdi  2012  
Lör 27 Okt Kl 19:00
Verdis gigantiska mästerverk efter Shakespeares tragedi livesänds för första gången från Met. Lördag 27/10 19:00 250 kr inklusive förtäring. För kontakt och bokning av biljetter gunilla.andersson@asele.se eller 094114230 Semyon Bychkov dirigerar en strålande ensemble ledd av Johan Botha i huvudrollen som den svartsjuke moren i Venedig, mot Renée Fleming i en av hennes paradroller, som hans oskyldiga hustru Desdemona. Falk Struckmann är Iago, Otellos illojale fänrik, och Michael Fabiano är löjtnant Cassio. I rollerna: Renée Fleming - Desdemona Johan Botha - Otello Michael Fabiano - Cassio Falk Struckmann - Iago Kompositör: Giuseppe Verdi Dirigent: Semyon Bychkov Regissör: Elijah Moshinsky Scenografi: Michael Yeargan Kostym: Peter J Hall Ljussättning: Duane Schuler Koreografi: Eleanor Fazan Visas: 27 oktober 2012, kl 19.00 Beräknad längd: 3 tim 27 min

Regi: Elijah Moshinsky

 Genre:  Musik 
 Speltid:  3 tim 27 min 
 Pris:   250 kr 
 
 Lör 27 Okt Kl 19:00
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  Det var många som missade Hotell Transylvania 3D kör igen 1/11 15:00  2012  
Tor 1 Nov Kl 15:00
Ett animerat äventyr för hela familjen. Det sista som Simon Van Helsing, den yngsta av en lång rad av monsterjägare, vill är att bli förälskad i Draculas dotter Mavis. När de upptäcker att de är fiender, försöker det fördömda kärleksparet tillsammans att skapa fred mellan de stridande monstren och människorna. I rollerna: Anthony F. Stacchi, David Feiss

Regi: Jill Culton

 Genre:  Animerat 
 Speltid:  1 tim 30 min 
 Pris:   60 kr 
 
 Tor 1 Nov Kl 15:00
 
Från 7 år
SPELA TRAILER
  Palme  2012  
Fre 2 Nov Kl 10:00
Älskad och hatad.Sent på kvällen den 28 februari 1986 sköts Olof Palme ihjäl på öppen gata i Stockholm. Över en natt förändrades landet Sverige. Filmen Palme handlar om hans liv, hans tid och om det Sverige han formade. Olof Palme var överklasspojken som kom att skapa världens mest jämlika land. Han färdades under sitt liv från en överklassmiljö till att bli demokratisk socialist. Han var taktikern som drevs av passionen för social rättvisa. Den brinnande talaren som hämtade inspiration från barnens godnattsagor. Och den övertygade demokraten som fick USA att ta hem sin ambassadör i Stockholm. Han var beundrad och hatad utan motstycke. Genom en unik kontakt med Lisbet Palme och sönerna Mårten, Joakim och Mattias kan filmen visa upp bilder ur familjens privata arkiv. Dessa utgör filmens grund och utgångspunkt, tillsammans med det rika bildmaterial som finns i SVTs arkiv samt på institutioner och utländska arkiv. Efter filmen samlas vi till Bio-fika och diskussion. Bion i Åsele-IOGT-NTO

Regi: Maud Nycander, Kristina Lindström

 Genre:  Dokumentär 
 Speltid:  1 tim 40 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Fre 2 Nov Kl 10:00
 
Från 7 år
SPELA TRAILER
  Paranormal Activity 4  2012  
Fre 2 Nov Kl 21:00
Skräckfilmen Paranormal Activity 4 - biopremiär den 19 oktober!

Regi: Henry Joost, Ariel Schulman

 Genre:  Skräck 
 Speltid:  1 tim 30 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Fre 2 Nov Kl 21:00
 
Från 15 år
SPELA TRAILER
  Tingeling - Vingarnas hemlighet  2012  
Lör 3 Nov Kl 15:00
För Tingeling och de andra älvorna är Vinterskogen en mystisk och hemlighetsfull värld. Eftersom deras vingar är alltför ömtåliga är det en förbjuden plats, bara vinterälvorna är säkra i Vinterskogen. Men Tingeling kan inte motstå äventyret, hon är alldeles för nyfiken. I det kalla och främmande landskapet möter hon vinterälvan Periwinkle och tillsammans upptäcker de en magisk hemlighet som förändrar allt. En hemlighet som förenar två världar och gör dem till en.

Regi: Peggy Holmes

 Genre:  Animerat 
 Speltid:  1 tim 30 min 
 Pris:   50 kr 
 
 Lör 3 Nov Kl 15:00
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  Bitchkram  2012  
Sön 4 Nov Kl 19:00
ristin (Linda Molin) har en vecka kvar till studenten. Hon är omtyckt och beundrad men vill bara lämna småstaden och sin manipulativa syster (Mathilda von Essen) för sina drömmars New York. Lokaltidningen på orten ska publicera Kristins krönikor om hennes upplevelser i staden som aldrig sover. Avskedsfesten blir både vild och blöt och Kristin missar planet morgonen därpå med en hårsmån. Hon inser att total förnedring väntar och gömmer sig istället hemma hos Andrea (Fanny Ketter), en märklig ung tjej som bor så långt ut på landet att orten inte ens har ett namn. I huset ingenstans tar Kristin med Andrea till New Yorks pulserande hjärta i ett vindlande virtuellt äventyr som alla därhemma kan följa i hennes artiklar. Men så börjar verkligheten tränga sig på.

Regi: Andreas Öhman

 Genre:  Romantik 
 Speltid:  1 tim 40 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Sön 4 Nov Kl 19:00
 
Från 7 år
SPELA TRAILER
  Bond - Skyfall  2012  
Tor 8 Nov Kl 19:00
För ni som inte hade ÅLDERN INNE och missade Bondfilmen så kör vi en extra föreställning. Bonds lojalitet till M sätts på prov när hennes förflutna plågsamt gör sig påmint. När MI6 utsätts för en attack måste agent 007 hitta och förgöra hotet, oavsett vad det kommer kosta honom personligen. I rollerna: Daniel Craig, Javier Bardem, Judi Dench, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ralph Fiennes, Albert Finney, Ben Wishaw, Ola Rapace, Jens Hultén Manus: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan. Följ SKYFALL på filmens officiella hemsida: www.007.com och på Facebook: www.facebook.com/JamesBond007

Regi: Sam Mendes

 Genre:  Action 
 Speltid:  2 tim 23 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Tor 8 Nov Kl 19:00
 
Från 11 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Balladen om Marie Kröyer  2012  
Sön 11 Nov Kl 19:00
Marie Krøyer lever ett priviligierat liv tillsammans med sin man, den firade danske konstnären P.S. Krøyer. Han är mer framgångsrik än någonsin och hon är en av Danmarks mest omtalade kvinnor. Men under ytan är livet och deras äktenskap allt annat än lyckligt. Filmen tar sin början vid den tidpunkt då P.S. Krøyers manodepressivitet tilltar och drömmen om ett gemensamt konstnärsliv slocknar. Maries frustration växer och hon känner att hon inte räcker till som vare sig hustru, mamma eller konstnär. För att samla kraft reser hon tillsammans med dottern Vibeke till Marstrand där hon möter den svenske tonsättaren Hugo Alfvén. Hon förälskar sig huvudlöst och de inleder ett stormigt och passionerat förhållande. Marie fattar det svåra beslutet att lämna sin sjuke man i Skagen för ett nytt liv i Sverige trots allt hon riskerar att förlora – inte minst dottern Vibeke. Filmen bygger på Anastassia Arnolds roman "Balladen om Marie". I rollerna: Birgitte Hjort Sørensen (från tv-serien "Borgen"), Sverrir Gudnason, Søren Sætter-Lassen med flera

Regi: Bille August

 Genre:  Drama 
 Speltid:  1 tim 45 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Sön 11 Nov Kl 19:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Breaking Dawn part 2 VÄRLDSPREMIÄR  2012  
Sön 18 Nov Kl 19:00
THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN – Part 2 är den uppmärksammade fortsättningen och avslutande delen i Stephanie Meyers berättelse om Bellas och Edwards omöjliga kärlek. Filmen är i dagsläget satt till 15 år, men är överklagat till kammar rätten så det är bara att hoppas det blir 11 år kolla hemsidan.........

Regi: Bill Condon

 Genre:  Romantik, Thriller 
 Speltid:  1 tim 45 min 
 Pris:   100 kr 
 
 Sön 18 Nov Kl 19:00
 
Från 15 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Asterix & Obélix och Britterna 3D  2012  
Sön 25 Nov Kl 15:00
Asterix och Obélix är tillbaka i ett nytt stort äventyr! Nu måste den starke gallen och hans vildsvinsälskande och rundmagade kompis ta sig över den brittiska kanalen och hjälpa Asterixs kusin Anticlimax att kämpa mot Julius Ceasar och invaderande romare. Sin vana trogen är filmen fylld av de största franska filmstjärnorna med Gérard Depardieu, Edouard Baer och Catherine Deneuve i täten.

Regi: Laurent Tirard

 Genre:  Familjefilm 
 Speltid:  1 tim 40 min 
 Pris:   60 kr 
 
 Sön 25 Nov Kl 15:00
 
Från 7 år
SPELA TRAILER
  En Oväntad Vänskap OBS ändrad spel dag  2012  
Tis 27 Nov Kl 19:00
Missa inte den franska megasuccén som berör människor över hela världen och som listas som en av världens bästa komedier. Driss, en ung kille från förorten som precis kommit ut från fängelset, anställs genom en händelse som personlig assistent till den oförskämt rike, men också mycket ensamme aristokraten Phillip som blivit förlamad efter en drakflygningsolycka. Driss är till en början väldigt tveksam till jobbet och Phillips vänner har starka invändningar mot hans val av assistent. Men de två har mycket att lära av varandra. Driss otroliga energi och livsglädje smittar snart av sig på Phillip och Phillip lär Driss en hel del om vett och etikett. Tillsammans upptäcker de nya saker i livet och en oväntad och stark vänskap växer fram mellan två individer som på ytan inte verkar ha någonting gemensamt.

Regi: Olivier Nakache, Eric Toledano

 Genre:  Komedi 
 Speltid:  1 tim 52 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Tis 27 Nov Kl 19:00
 
Från 7 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  A Good day to die hard  2012  
Fre 30 Nov Kl 00:00
Bruce Willis är tillbaka som allas vår actionhjälte John McClane. Även den här gången hamnar den hårdnackade New York-polisen på fel plats vid fel tillfälle, efter att ha rest till Moskva för att hjälpa sin son Jack (Jai Courtney). John och Jack har inte ett helt okomplicerat far- och son-förhållande, och det faktum att Jack är minst lika envis som sin pappa förenklar inte saken. Men med Moskvas undre värld efter sig och med tiden emot sig för att stoppa ett krigsutbrott, måste de trots detta samarbeta och två McClanes visar sig vara en svårslagen kombination?

Regi: John Moore

 Genre:   
 Speltid:  1 tim 40 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Fre 30 Nov Kl 00:00
 
SPELA TRAILER
  Iron Man 3  2012  
Fre 30 Nov Kl 00:00


Regi: Shane Black

 Genre:  Action 
 Speltid:   
 Pris:   80 kr 
 
 Fre 30 Nov Kl 00:00
 
Från 15 år
SPELA TRAILER
  Call girl  2012  
Sön 2 Dec Kl 19:00
Det är valår 1976. Kvinnlig frigörelse och sexuell revolution går hand i hand med neutralitet, kärnkraft och trygghet för alla. I Stockholm ligger dagisen vägg i vägg med poseringsateljéer, och sexklubbarna får kunder från det närliggande regeringskansliet. Unga Iris rekryteras som 'Call Girl' från en ungdomsvårdsskola, och sugs blixtsnabbt upp från samhällets botten, förbi diskoteken och elitens kristallkronor, upp emot landets högsta politiker. När den utopiska bilden av Sverige hotas, stiger maktens män in för att upprätthålla den.

Regi: Mikael Marcimain

 Genre:  Thriller 
 Speltid:  2 tim 10 min 
 Pris:   70 kr 
 
 Sön 2 Dec Kl 19:00
 
Från 15 år
SPELA TRAILER
  Bröllop i Italien  2012  
Sön 9 Dec Kl 19:00
Det är en berättelse om en rad olika livsöden - där alla söker kärleken. En film om passion och lycka, om svartsjuka och ensamhet. Men först och främst om att ha modet att göra livet stora val - även om man tror att det är försent.

Regi: Susanne Bier

 Genre:  Komedi 
 Speltid:  1 tim 50 min 
 Pris:   70 
 
 Sön 9 Dec Kl 19:00
 
Från 7 år
SPELA TRAILER
  Hobbit 3D  2012  
Ons 12 Dec Kl 00:01
THE HOBBIT: EN OVÄNTAD RESA berättar om Bilbo Baggers resa för att återkräva dvärgarnas kungadöme Erebor som för länge sedan erövrades av draken Smaug. Under resans gång korsas Bilbos väg av trollkarlen Gandalf Grå och plötsligt ingår Bilbo i en grupp bestående av tretton dvärgar som leds av den legendariska krigaren Torin Ekenskölde. Vägen mot dvärgarnas rike går via vildmarken, genom områden där orcher och troll härjar fritt. Målet för resan är Ensamma berget men först måste de ta sig igenom dvärgarnas tunnlar och det är här Bilbo träffar den varelse som kommer att påverka resten av hans liv – Gollum. Ensam med Gollum vid stranden av en underjordisk sjö upptäcker den intet ont anande Bilbo inom sig både ett mod och en falskhet han inte kände till själv. Det är också nu Gollums skatt, ringen som besitter en oväntad kraft och makt, hamnar i Bilbos ägo. En enkel guldring som bestämmer Midgårds öde på ett sätt som Bilbo inte ens kan föreställa sig i sin livligaste fantasi ... Visas även söndag 16/12 19:00

Regi: Peter Jackson

 Genre:  Äventyr 
 Speltid:  2 tim 45 min 
 Pris:   100 kr 
 
 Ons 12 Dec Kl 00:01
 Ons 12 Dec Kl 20:00
 Fre 14 Dec Kl 20:00
 
Från 11 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Hobbit 3D  2012  
Ons 12 Dec Kl 20:00
THE HOBBIT: EN OVÄNTAD RESA berättar om Bilbo Baggers resa för att återkräva dvärgarnas kungadöme Erebor som för länge sedan erövrades av draken Smaug. Under resans gång korsas Bilbos väg av trollkarlen Gandalf Grå och plötsligt ingår Bilbo i en grupp bestående av tretton dvärgar som leds av den legendariska krigaren Torin Ekenskölde. Vägen mot dvärgarnas rike går via vildmarken, genom områden där orcher och troll härjar fritt. Målet för resan är Ensamma berget men först måste de ta sig igenom dvärgarnas tunnlar och det är här Bilbo träffar den varelse som kommer att påverka resten av hans liv – Gollum. Ensam med Gollum vid stranden av en underjordisk sjö upptäcker den intet ont anande Bilbo inom sig både ett mod och en falskhet han inte kände till själv. Det är också nu Gollums skatt, ringen som besitter en oväntad kraft och makt, hamnar i Bilbos ägo. En enkel guldring som bestämmer Midgårds öde på ett sätt som Bilbo inte ens kan föreställa sig i sin livligaste fantasi ... Visas även söndag 16/12 19:00

Regi: Peter Jackson

 Genre:  Äventyr 
 Speltid:  2 tim 45 min 
 Pris:   100 kr 
 
 Ons 12 Dec Kl 00:01
 Ons 12 Dec Kl 20:00
 Fre 14 Dec Kl 20:00
 
Från 11 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Hobbit 3D  2012  
Fre 14 Dec Kl 20:00
THE HOBBIT: EN OVÄNTAD RESA berättar om Bilbo Baggers resa för att återkräva dvärgarnas kungadöme Erebor som för länge sedan erövrades av draken Smaug. Under resans gång korsas Bilbos väg av trollkarlen Gandalf Grå och plötsligt ingår Bilbo i en grupp bestående av tretton dvärgar som leds av den legendariska krigaren Torin Ekenskölde. Vägen mot dvärgarnas rike går via vildmarken, genom områden där orcher och troll härjar fritt. Målet för resan är Ensamma berget men först måste de ta sig igenom dvärgarnas tunnlar och det är här Bilbo träffar den varelse som kommer att påverka resten av hans liv – Gollum. Ensam med Gollum vid stranden av en underjordisk sjö upptäcker den intet ont anande Bilbo inom sig både ett mod och en falskhet han inte kände till själv. Det är också nu Gollums skatt, ringen som besitter en oväntad kraft och makt, hamnar i Bilbos ägo. En enkel guldring som bestämmer Midgårds öde på ett sätt som Bilbo inte ens kan föreställa sig i sin livligaste fantasi ... Visas även söndag 16/12 19:00

Regi: Peter Jackson

 Genre:  Äventyr 
 Speltid:  2 tim 45 min 
 Pris:   100 kr 
 
 Ons 12 Dec Kl 00:01
 Ons 12 Dec Kl 20:00
 Fre 14 Dec Kl 20:00
 
Från 11 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Giuseppe Verdis Opera ”Aida”.  2012  
Lör 15 Dec Kl 19:00
Verdis opera om det antika Egypten har ikonstatus i operavärlden. Vi får se den i en direktsänd spektakulära iscensättning som använder Metropolitan-scenens alla resurser för att återskapa det grandiosa antika Egypten. Aida av Giuseppe Verdi - live på bio i Sverige från Metropolitan Opera i New York. Verdis opera om det antika Egypten har ikonstatus i operavärlden. Den energisprakande ukrainska sopranen Liudmyla Monastyrska gör sin Met-debut i titelrollen som den förslavade etiopiska prinsessan. Olga Borodina, en av världens mest kända uttolkare av rollen, gör Aidas kungliga rival Amneris, och Roberto Algna är hjälten Radamès, som måste välja mellan sin kärlek till Aida och sin plikt mot sitt land. George Gagnidze är den etiopiske kungen Amonasro. Fabio Luisi dirigerar sin första Met-uppsättning av operan. Sonja Frisells spektakulära iscensättning använder Met-scenens alla resurser för att återskapa det grandiosa antika Egypten. Pris:250:- inkl.välkomstdrink och tilltugg i pausen. 0-26 år:gratis. Beräknad längd: 3 tim 54 min Visas: 15 december kl 19.00 Åsele Folkets Hus Åsele FH / ABF Mitt i Lappland

Regi: Sonja Frisell

 Genre:  Musik 
 Speltid:  4 tim 
 Pris:   250:- 
 
 Lör 15 Dec Kl 19:00
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  Barbara Hendricks Julkonsert  2012  
Sön 16 Dec Kl 15:30
Åsele drill inleder Barbara Hendricks julkonsert 16 december kl.15.30 Åsele FH. ”- Let There be Peace on Earth” , direktsänds från Stadshuset i Stockholm. Barbara Hendricks Julkonsert - Let There be Peace on Earth Live på bio från Stadshuset i Stockholm För 17 år sedan - 1995 - satte den världsberömda operasångerskan Barbara Hendricks publikrekord i en till bristningsgränsen utsåld Globen, då hon gav sin Julkonsert för första gången. Den smakfulla blandningen av internationella och nordiska julsånger i arrangemang för kör och kammarorkester blev också snabbt en försäljningsframgång och den CD som spelades in strax innan den första konserten i Globen har sålt i hundratusentals exemplar världen över. Förutom de utsålda julföreställningarna på Globen har Barbara turnerat utomlands med julkonserter tillsammans med Eric Ericssons Kammarkör och stor orkester. Nu återvänder Barbara Hendricks till Stockholm och det stämningsfulla Stadshuset. Repertoaren omfattar både vår mest älskade klassiska julmusik från Europa och julspirituals från andra sidan Atlanten. I den färgstarka musikpaletten finns allt från solosång, körsång, orkestermusik till mer jazziga toner. Medverkande: Bluesgitarristen Erik Bibb och Anita Wall, Drottningholms Barockensemble under ledning av Nils-Eriks Sparf. Pris:Vuxen 220:- /17-26 år 100:-/0-16 år 50:-.(om ni vill ha en julmacka inkl. dryck, förbeställ senast 13 /12, pris:90:-) Tel.142 30, Åsele Folkets hus / ABF Mitt i Lappland

 Genre:  Musik 
 Speltid:  2 tim  
 Pris:   220 kr 
 
 Sön 16 Dec Kl 15:30
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  BERÄTTELSEN OM PI 3D  2012  
Fre 28 Dec Kl 19:00
Regissören Ang Lees BERÄTTELSEN OM PI är ett storslaget vackert äventyr om 16-åriga Pi som efter ett skeppsbrott befinner sig som enda överlevande människa ombord på en livbåt mitt ute på Stilla Havet. Livet på båten blir en kamp för överlevnad och dagar och nätter fyllda av spänning, hopp och förtvivlan. När räddningen till slut kommer är Pi den enda som kan återberätta historien om vad som egentligen hände därute… men frågan är om man någonsin kommer tro honom. Filmen regisseras av Oscarbelönade Ang Lee (”Brokeback Mountain”, ”Crouching Tiger Hidden Dragon”). BERÄTTELSEN OM PI bygger på succéboken med samma namn. Boken har sålts i över 7 miljoner exemplar världen över och legat på New York Times Bestseller-lista i över ett år. I huvudrollen ser vi det nya stjärnskottet Suraj Sharma och övriga roller spelas av bl.a. Gerard Depardieu, Tobey Maguire och Irrfan Khan. Filmen har Sverigepremiär i 3D den 21 december!

Regi: Ang Lee

 Genre:  Äventyr 
 Speltid:   
 Pris:   80 kr 
 
 Fre 28 Dec Kl 19:00
 Sön 30 Dec Kl 19:00
 
SPELA TRAILER
  BERÄTTELSEN OM PI 3D  2012  
Sön 30 Dec Kl 19:00
Regissören Ang Lees BERÄTTELSEN OM PI är ett storslaget vackert äventyr om 16-åriga Pi som efter ett skeppsbrott befinner sig som enda överlevande människa ombord på en livbåt mitt ute på Stilla Havet. Livet på båten blir en kamp för överlevnad och dagar och nätter fyllda av spänning, hopp och förtvivlan. När räddningen till slut kommer är Pi den enda som kan återberätta historien om vad som egentligen hände därute… men frågan är om man någonsin kommer tro honom. Filmen regisseras av Oscarbelönade Ang Lee (”Brokeback Mountain”, ”Crouching Tiger Hidden Dragon”). BERÄTTELSEN OM PI bygger på succéboken med samma namn. Boken har sålts i över 7 miljoner exemplar världen över och legat på New York Times Bestseller-lista i över ett år. I huvudrollen ser vi det nya stjärnskottet Suraj Sharma och övriga roller spelas av bl.a. Gerard Depardieu, Tobey Maguire och Irrfan Khan. Filmen har Sverigepremiär i 3D den 21 december!

Regi: Ang Lee

 Genre:  Äventyr 
 Speltid:   
 Pris:   80 kr 
 
 Fre 28 Dec Kl 19:00
 Sön 30 Dec Kl 19:00
 
SPELA TRAILER