MENY
STARTSIDAN 
BIOGRAFEN FÖRR & NU 
KONTAKT 
LÄNKAR 
FILMER VI SETT 
KOMMANDE FILMER 
HISTORIK 
FILMPÅMINNELSE MED SMS 
VÄDRET I ÅSELE 
Unika träffar:
Senast uppdaterad:
 | Alla kommande filmer | Filmer vi sett | 
2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 
  Ted - För kärlekens skull  2018  
Sön 7 Jan Kl 16:00
Filminformation Filmen om en av Sveriges mest älskade artister och hans dramatiska, kontrastrika och alltför korta liv. Ted Gärdestads makalösa genombrott saknar motstycke i svensk pophistoria. I början av 70-talet greps Sverige av total Ted-feber och hela landet fascinerades av hans glädje, energi, talang och fantastiska låtar. Över en natt blev han Sveriges första riktiga tonårsidol. Filmen är en berättelse om en av vår tids största kompositörer, hans orubbliga relation till brodern Kenneth, till musiken och till livet. Teds livsöde kom att beröra en hel nation. Hans musik har på många sätt definierat svensk pop, med genialiska texter av brodern Kenneth, fyllda med liv, kärlek, smärta och hopp.

Regi: Hannes Holm

 Genre:  Dokumentär 
 Speltid:  2t 
 Pris:   80kr 
 
 Sön 7 Jan Kl 16:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Pitch Perfect 3  2018  
Sön 7 Jan Kl 19:00
Anna Kendrick och Rebel Wilson märks bland de stjärnor som återvänder i uppföljaren till 2015 års succé. Det efterlängtade senaste kapitlet i filmserien, PITCH PERFECT 3, produceras av Paul Brooks på Gold Circle Entertainment och Max Handelman & Elizabeth Banks på Brownstone Productions. Filmen regisseras av Trish Sie (Step Up All In).

Regi: Trish Sie

 Genre:  Komedi 
 Speltid:  1t 33m 
 Pris:   80kr 
 
 Sön 7 Jan Kl 19:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Maze Runner: The Death Cure  2018  
Fre 26 Jan Kl 19:00
I den avslutande delen av Maze Runner-trilogin leder Thomas sin grupp Gladers på deras farligaste uppdrag någonsin. För att rädda sina vänner måste de bryta sig in i den ökända "Last City", en WCKD-kontrollerad labyrint som riskerar att innebära slutet för dem alla. Den som klarar att ta sig ut levande kommer dock att få svar på alla de frågor som gruppen ställt ända sedan de först anlände.

Regi: Wes Ball

 Genre:  Action 
 Speltid:  2t 20m 
 Pris:   80kr 
 
 Fre 26 Jan Kl 19:00
 
Från 15 år
SPELA TRAILER
  Djungelgänget: Långfilmen  2018  
Sön 28 Jan Kl 16:00
Baserad på favoritserien DJUNGELGÄNGET - nu som långfilm! Tigerpingvinen Maurice och resten av Djungelgänget har de senaste åren sett till att frid och fröjd råder i djungeln. Ända tills de en dag råkar på deras farligaste motståndare någonsin - koalan Igor. För att hindra Igors onda planer att utplåna hela djungeln måste Djungelgänget använda all sin list och sitt mod, men också börja jobba ihop med de mystiska "Champions" som funnits i djungeln sedan urminnes tider.

Regi: David Alaux

 Genre:  Animerat 
 Speltid:  1t 37m 
 Pris:   60kr 
 
 Sön 28 Jan Kl 16:00
 
Från 7 år
SPELA TRAILER
  Steg för steg  2018  
Sön 28 Jan Kl 20:00
Baserad på romanen "Patients" av Grands Corps Malade. Tvätta sig, klä på sig, ta en promenad, spela basketball: det här är saker Ben inte längre kan göra när han kommer till rehabcentret efter en allvarlig olycka. Hans nya vänner är tetraplegiker, paraplegiker eller lider av hjärnskador? kort sagt gräddan av rörelsehindrade. Tillsammans får de lära sig att vara tålmodiga. De kämpar emot, skryter, strider och förför varandra, men framförallt hjälper de varandra att hitta styrkan att våga leva igen. Steg för steg är en berättelse om återfödelse, en kaotisk resa genom vinster och förluster, tårar och glädje, men framförallt vetskapen om att vi behöver varandra.

Regi: Mehdi Idir, Grand Corps Malade

 Genre:  Drama 
 Speltid:  1t 50m 
 Pris:   80kr 
 
 Sön 28 Jan Kl 20:00
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  The Greatest Showman  2018  
Sön 11 Feb Kl 19:00
Hugh Jackman spelar huvudrollen i nya filmen THE GREATEST SHOWMAN där vi får följa den amerikanska visionären P.T Barnum, som från ingenstans lyckades skapa en spektakulär cirkus som fängslade människor runt om i hela världen.

Regi: Michael Gracey

 Genre:  Drama 
 Speltid:  1t 44m 
 Pris:   80kr 
 
 Sön 11 Feb Kl 19:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Coco (Sv. tal)  2018  
Sön 18 Feb Kl 16:00
Miguel är en ung pojke som drömmer om att bli lika bra på gitarr som sin idol Ernesto de la Cruz, Mexikos mest berömda musiker. Men Miguels familj har helt förbjudit musik i generation efter generation. Miguel trotsar förbudet, och upptäcker då ett gammalt släktmysterium vilket leder till att hans familj återförenas på ett både extraordinärt och överraskande sätt.

Regi: Lee Unrich, Adrian Molina

 Genre:  Animerat 
 Speltid:  1t 45m 
 Pris:   60kr 
 
 Sön 18 Feb Kl 16:00
 
Från 7 år
SPELA TRAILER
  Black Panther  2018  
Sön 18 Feb Kl 20:00
Efter händelserna i "Captain America: Civil War" återvänder T'Challa till sitt hemland, det isolerade, högteknologiska afrikanska landet Wakanda, för att bli dess kung. Men när en gammal fiende dyker upp måste T'Challa, både som kung och Black Panther visa sin styrka. Han dras in i en konflikt som hotar inte bara Wakandas öde, utan hela världen.

Regi: Ryan Coogler

 Genre:  Action 
 Speltid:  2t 13m 
 Pris:   80kr 
 
 Sön 18 Feb Kl 20:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Winchester: House of Ghosts  2018  
Sön 25 Feb Kl 19:00
Inspirerad av sanna händelser. På en isolerad landsträcka 8 mil utanför San Francisco finns det mest hemsökta huset i världen. Byggt av Sarah Winchester (Oscarvinnaren Helen Mirren), arvtagerska till Winchester-förmögenheten, är det ett hus utan slut. Med sina sju våningar och mängder av rum kan det på ytan se ut som ett monument över en störd kvinnas galenskap, men hon har låtit bygga ett fängelse för hundratals vålnader. Den dödligaste av dem är ute efter en fasansfull hämnd på släkten Winchester.

Regi: Michael Spierig, Peter Spierig

 Genre:  Skräck 
 Speltid:  1t 40m 
 Pris:   80kr 
 
 Sön 25 Feb Kl 19:00
 
Från 15 år
SPELA TRAILER
  Pelle Kanin (Sv. tal)  2018  
Sön 11 Mar Kl 16:00
Animerade filmen om Beatrix Potters klassiska berättelse om den upproriska kaninen Pelle som försöker smyga sig in i bondens grönsaksodling.

Regi: Will Gluck

 Genre:  Animerat 
 Speltid:   
 Pris:   60kr 
 
 Sön 11 Mar Kl 16:00
 
Från 7 år
SPELA TRAILER
  Tårtgeneralen  2018  
Sön 11 Mar Kl 20:00
Året är 1984 och tv-programmet Rekord-Magazinet utser Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig Hasse P - nyinflyttad, skuldsatt, möjligen alkoholiserad - för att motbevisa "Stockholmsjävlarna" genom att bygga världens längsta smörgåstårta. Det blir upptakten till en serie befängda händelser. Men den här dråpliga berättelsen som är hämtad ur verkligheten, handlar också om allt det som sjuder under ytan i vilken liten svensk stad som helst. Framförallt handlar det om en man, hans smörgåstårta och om ett annat slags livsverk. I rollerna: Mikael Persbrandt, Helena Bergström, Tomas von Brömssen

Regi: Filip Hammar och Fredrik Wikingsson

 Genre:  Komedi 
 Speltid:   
 Pris:   80kr 
 
 Sön 11 Mar Kl 20:00
 
SPELA TRAILER
  Tomb Raider  2018  
Sön 18 Mar Kl 19:00
Lara Croft (Alicia Vikander) en ung kvinna som lever sitt liv utan riktning eller mål. Fast besluten att bana sin egen väg i livet vägrar hon att ta över sin försvunna fars, den excentriske äventyrarens, affärsimperium. Lika envist vägrar hon acceptera att han är borta trots att det gått sju år sedan hans mystiska död. För att en gång för alla lösa gåtan kring hans försvinnande ger hon sig av för att hitta faderns senaste kända destination: en mytomspunnen grav på en mytisk ö som tros ligga någonstans utanför Japans kust. Beväpnad med ett skarpt sinne, en övertygad tro och sin hårdnackade envishet måste Lara pressa sig själv bortom alla mänskliga gränser. Överlever hon detta riskfyllda äventyr kan hon lösa gåtan kring sin fars död och förtjäna namnet Tomb Raider. I rollerna: Alicia Vikander, Walton Goggins, Hannah John-Kamen, Dominic West, Daniel Wu

Regi: Roar Uthaug

 Genre:  Action 
 Speltid:   
 Pris:   80kr 
 
 Sön 18 Mar Kl 19:00
 
SPELA TRAILER
  Grottmannen Dug (Sv. tal)  2018  
Sön 25 Mar Kl 16:00
Skaparna bakom Fåret Shaun, Wallace & Gromit, och Flykten från hönsgården är tillbaka med ett nytt animerat äventyr. I en tid när dinosaurier och förhistoriska varelser strövar omkring på jorden möter vi Dug, en modig grottman som tillsammans med sin vän Hognob förenar sin stam mot en mäktig fiende och hans bronsålderby för att rädda deras hem.

Regi: Nick Park

 Genre:  Animerat 
 Speltid:   
 Pris:   60kr 
 
 Sön 25 Mar Kl 16:00
 
Från 7 år
SPELA TRAILER
  Pacific Rim Upricing  2018  
Sön 25 Mar Kl 20:00
Uppföljaren till PACIFIC RIM från 2013.

Regi: Steven S. DeKnight

 Genre:  Action 
 Speltid:   
 Pris:   80kr 
 
 Sön 25 Mar Kl 20:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Ready Player One (Bio Nio)  2018  
Ons 28 Mar Kl 21:00
Från trefaldigt Oscarbelönade Steven Spielberg kommer det fullspäckade actionäventyret Ready Player One baserad på bästsäljande boken med samma namn. Året är 2045 och världen befinner sig på randen till kaotisk kollaps. Människor har sökt trygghet i en virtuell verklighet - universumet OASIS som har skapats av den briljante och excentriske James Halliday (Oscarbelönade Mark Rylance). När Halliday dör, testamenterar han sin enorma förmögenhet till den som hittar den digitala ledtråd han gömt någonstans i det gigantiska OASIS. Det blir en tävling som engagerar en hel värld. När den unga hjälten Wade Watts (spelad av Tye Sheridan) bestämmer sig för att delta i tävlingen kastas han in i en fartfylld och svindlande skattjakt genom ett fantastiskt universum fyllt av mysterier och faror.

Regi: Steven Spielberg

 Genre:  Action 
 Speltid:   
 Pris:   80kr 
 
 Ons 28 Mar Kl 21:00
 
SPELA TRAILER
  A Quiet Place  2018  
Sön 8 Apr Kl 19:00
den moderna skräckthrillern A QUIET PLACE tvingas en familj leva sitt liv i tystnad för att inte bli upptäckta av mystiska varelser som jagar efter ljud och som hotar deras överlevnad. Om de kan höra dig, kan de jaga dig.

Regi: John Krasinski

 Genre:  Skräck 
 Speltid:   
 Pris:   80kr 
 
 Sön 8 Apr Kl 19:00
 
Från 15 år
SPELA TRAILER
  Rampage - Big Meets Bigger  2018  
Sön 15 Apr Kl 19:00
I nya actionäventyret RAMPAGE - Big Meets Bigger får vi följa Davis Okoye (Dwayne Johnson), en man som håller människor på avstånd men däremot har ett väldigt starkt band med en synnerligen intelligent gorilla som han har tagit hand om sedan den föddes. Plötsligt går ett vetenskapligt experiment väldigt fel och förvandlar den snälla apan till ett gigantiskt monster. Och för att göra saken ännu värre, upptäcker han snart att det finns fler nyskapade alfadjur som river kors och tvärs över Nordamerika och förstör allt i sin väg. Samtidigt måste Okoye försöka få fram ett motgift, inte bara för att förhindra en global katastrof, men också för att rädda varelsen som en gång var hans vän. I filmen ser vi även svenska Malin Åkerman och Oscarsnominerade Naomie Harris.

Regi: Brad Peyton

 Genre:  Action 
 Speltid:   
 Pris:   80kr 
 
 Sön 15 Apr Kl 19:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
   The Shape of Water  2018  
Sön 22 Apr Kl 19:00
Från den mästerlige berättaren Guillermo del Toro (Pan's Labyrint) kommer THE SHAPE OF WATER - en annorlunda saga som utspelar sig under kalla kriget i USA. Filmen handlar om den ensamma Elisa (Sally Hawkins) som jobbar på ett statligt laboratorium. En dag upptäcker hon och hennes kollega Zelda (Octavia Spencer) ett hemligstämplat experiment och hennes liv förändras drastiskt?

Regi: Guillermo del Toro

 Genre:  Drama 
 Speltid:  2t 3m 
 Pris:   80kr 
 
 Sön 22 Apr Kl 19:00
 
Från 15 år
SPELA TRAILER
  Mästerdetektiven Sherlock Gnomes  2018  
Sön 29 Apr Kl 15:00
När trädgårdstomtarna i Gnomeo och Julias trädgård plötsligt börjar försvinna kallar de in Sherlock Gnomes för att avslöja kidnapparen och rädda vännerna. Den kände detektiven och svurne beskyddaren av Londons trädgårdstomtar tar tillsammans med sin medhjälpare Watson sig an fallet. Mysteriet tar våra tomtar med på ett spännande äventyr där de träffar nya vänner och upptäcker en outforskad del av staden.

Regi: John Stevenson

 Genre:  Animerat 
 Speltid:   
 Pris:   60kr 
 
 Sön 29 Apr Kl 15:00
 
Från 7 år
SPELA TRAILER
  Avengers: Infinity War  2018  
Sön 29 Apr Kl 19:00
The Avengers och deras allierade superhjältar riskerar allt i ett försök att besegra den mäktige Thanos innan hans förödande attacker har förstört hela universum. Den största konfrontationen genom tiderna väntar.

Regi: Anthony Russo, Joe Russo

 Genre:  Action 
 Speltid:   
 Pris:   80kr 
 
 Sön 29 Apr Kl 19:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Premiär Deadpool 2   2018  
Ons 16 Maj Kl 19:00
Efter att ha överlevt en attack från ett dödligt nötkreatur, kämpar den vanställde kafeteriakocken (Wade Wilson) med att uppfylla sin dröm om att bli Mayberrys hetaste bartender, samtidigt som han försöker att lära sig att stå ut med sin dåliga smak. I jakten på att återfinna sin krydda i tillvaron, måste Wade bekämpa ninjor, yakuza-maffian och ett gäng sexuellt aggressiva hundar, när han reser jorden runt för att förstå vikten av familjen, vänskap och smak- samt få en nyupptäckt äventyrslust och den eftertraktade kaffekoppstiteln "Världens bästa älskare".

Regi: David Leitch

 Genre:  Action/Komedi 
 Speltid:  1t 59m 
 Pris:   80kr 
 
 Ons 16 Maj Kl 19:00
 
Från 15 år
SPELA TRAILER
  Deadpool 2  2018  
Sön 20 Maj Kl 19:00
Efter att ha överlevt en attack från ett dödligt nötkreatur, kämpar den vanställde kafeteriakocken (Wade Wilson) med att uppfylla sin dröm om att bli Mayberrys hetaste bartender, samtidigt som han försöker att lära sig att stå ut med sin dåliga smak. I jakten på att återfinna sin krydda i tillvaron, måste Wade bekämpa ninjor, yakuza-maffian och ett gäng sexuellt aggressiva hundar, när han reser jorden runt för att förstå vikten av familjen, vänskap och smak- samt få en nyupptäckt äventyrslust och den eftertraktade kaffekoppstiteln "Världens bästa älskare".

Regi: David Leitch

 Genre:  Action/Komedi 
 Speltid:  1t 59m 
 Pris:   80kr 
 
 Sön 20 Maj Kl 19:00
 
Från 15 år
SPELA TRAILER
  Premiär Solo: A Star Wars Story  2018  
Ons 23 Maj Kl 19:00
Stig ombord på the Millenium Falcon och res med till en galax långt, långt borta i "Solo: A Star Wars Story", ett helt nytt äventyr med galaxens mest älskade smugglare. Genom en serie händelser i den mörka och kriminella undre världen möter Han Solo sin blivande andrepilot Chewbacca och träffar också på den ökända storspelaren Lando Calrissian. Det blir en resa som visar sig bli helt avgörande för en av Star Wars-sagans mest osannolika hjältar. Alden Ehrenreich axlar rollen som den unge Han Solo

Regi: Ron Howard

 Genre:  Sci-Fi 
 Speltid:  2t 15m 
 Pris:   80kr 
 
 Ons 23 Maj Kl 19:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Solo: A Star Wars Story 3D  2018  
Fre 25 Maj Kl 19:00
Stig ombord på the Millenium Falcon och res med till en galax långt, långt borta i "Solo: A Star Wars Story", ett helt nytt äventyr med galaxens mest älskade smugglare. Genom en serie händelser i den mörka och kriminella undre världen möter Han Solo sin blivande andrepilot Chewbacca och träffar också på den ökända storspelaren Lando Calrissian. Det blir en resa som visar sig bli helt avgörande för en av Star Wars-sagans mest osannolika hjältar. Alden Ehrenreich axlar rollen som den unge Han Solo

Regi: Ron Howard

 Genre:  Sci-Fi 
 Speltid:  2t 15m 
 Pris:   100kr 
 
 Fre 25 Maj Kl 19:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Premiär Jurassic World: Fallen Kingdom  2018  
Fre 8 Jun Kl 19:00
Det är dags att återvända till dinosauriernas värld, med all magi, alla äventyr och den spänning som hör en av filmhistoriens mest populära och framgångsrika filmserier till. I JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM får vi återse bekanta karaktärer och bekanta dinosaurier, men även helt nya arter - den ena mer imponerande och skräckinjagande än den andra. Välkommen tillbaka till Jurassic World!

Regi: J.A. Bayona

 Genre:  Äventyr 
 Speltid:  2t 8m 
 Pris:   80kr 
 
 Fre 8 Jun Kl 19:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Jurassic World: Fallen Kingdom  2018  
Fre 15 Jun Kl 19:00
Åseles skolungdomar går gratis, övriga får betala. Det har gått fyra år sedan den extravaganta nöjesparken Jurassic World förstördes av okontrollerade dinosaurier. Ön Nublar ligger nu övergiven av människor medan de överlevande dinosaurierna slåss för sin överlevnad i djungeln. När öns slumrande vulkan väcks till liv tar Owen (Chris Pratt) och Claire (Bryce Dallas Howard) på sig att rädda de dinosaurier som finns kvar från utrotning. Owen letar efter sin ledarraptor Blue som fortfartande saknas i djungeln och Claire tar uppdraget att hitta djuren efter att ha fyllts av respekt för dem. När de kommer till ön möts de av flödande lava och deras expedition avslöjar en konspiration som kan utsätta jorden för det mest riskfyllda människan skådat sedan urminnes tider.

Regi: J.A. Bayona

 Genre:  Äventyr 
 Speltid:  2t 8m 
 Pris:   80kr 
 
 Fre 15 Jun Kl 19:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Tack för denna säsong! Vi ses efter valet.  2018  
Sön 9 Sep Kl 19:00
Tack för en otrolig bio säsong. Vi har njutit av mycket bra film och vi kommer att njuta av mer bra film. Men nu tar vi sommar uppehåll. Efter valet den 9 september är vi tillbaka. För att bion kommer att vara vallokal. Tänker att vi börjar med filmerna som vi missar i sommar. Som Ant-Man and the Wasp, Hotell Transylvanien 3: En Monstersemester, Mission: Impossible Fallout, Videomannen och Superhjältarna 2. Ha en trevlig sommar och ett lyckat val! Mvh IOGT-NTO Åsele med biogruppen.

 Genre:   
 Speltid:   
 Pris:    
 
 Sön 9 Sep Kl 19:00
 
  Hotell Transylvanien 3: En Monstersemester  2018  
Sön 16 Sep Kl 15:00
I HOTEL TRANSYLVANIEN 3 får vi följa med vår favorit-monsterfamilj på lyxkryssning - en chans för Drac att ta lite välbehövlig semester från att ta hand om alla andras semestrar. Till en början är det frid och fröjd för familjen då de till fullo utnyttjar allt det som skeppet har att erbjuda, från monster-volleyboll till exotiska utflykter och en möjlighet att jobba på månbrännan. Men deras drömsemester förvandlas plötsligt till en mardröm då Mavis inser att Drac fallit för den mystiska kaptenen Ericka, som dessutom ruvar på en farlig hemlighet som riskerar att utrota hela monskligheten.

Regi: Genndy Tartakovsky

 Genre:  Animerat 
 Speltid:  1t 37m 
 Pris:   80kr 
 
 Sön 16 Sep Kl 15:00
 
Från 7 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Ant-Man and the Wasp  2018  
Sön 16 Sep Kl 19:00
Ett nytt kapitel med hjältarna, som har en häpnadsväckande förmåga att krympa, tar sin början. I efterdyningarna av Captain America: Civil War tampas Scott Lang med konsekvenserna av sina val, både som superhjälte och som pappa. Han kämpar för att få balans mellan sitt familjeliv och sina plikter som Ant-Man. Hope van Dyne och Dr Hank Pym kontaktar honom gällande ett nytt, brådskande uppdrag. Scott måste återigen sätta på sig dräkten och lära sig att slåss sida vid sida med the Wasp för att nysta upp det förflutnas hemligheter.

Regi: Peyton Reed

 Genre:  Action 
 Speltid:  1t 58m 
 Pris:   100kr 
 
 Sön 16 Sep Kl 19:00
 
Från 11 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Den 12:e mannen  2018  
Sön 23 Sep Kl 12:00
Observera flyttad tid från kl 13.00 till kl 12.00 för att den krockade med Superhjältarna 2. Året är 1943 i Tromsø, högt upp i Norge. På en fiskebåt gömmer sig tolv norska motståndsmän när de plötsligt överraskas av tyska soldater. Striden är snabbt över och männen oskadliggörs. Alla utom en. Barfota, skottskadad och genomvåt lyckas Jan Baalsrud undkomma i den hänsynslösa och iskalla terrängen. Med Gestapo i hälarna flyr Baalsrud mot Sverige i en jakt som varar i dagar, veckor och slutligen månader, samtidigt som ryktet om hans hjältemod sprids över bergen och gör honom till en symbol för motståndet mot nazisterna.

Regi: Harald Zwart

 Genre:  Drama 
 Speltid:  2t 15m 
 Pris:   100kr 
 
 Sön 23 Sep Kl 12:00
 
Från 15 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Superhjältarna 2  2018  
Sön 23 Sep Kl 15:00
Allas vår favoritsuperhjältefamilj är tillbaka, men den här gången står mamma Helen i rampljuset, och pappa Bob stannar hemma med barnen Violet och Dash för att göra hjälteinsatser i vardagslivet och försöka sköta allt som har med ett "normalt" familjeliv att göra. Det är en tuff omställning för alla, och det blir ännu tuffare, för ingen av dem har ännu en aning om lilla babyn Jack-Jacks alla superkrafter. När en ny skurk smider en genial och farlig plan måste familjen tillsammans med Fryzo samarbeta igen, vilket är lättare sagt än gjort, även om de alla är superhjältar.

Regi: Brad Bird

 Genre:  Animerat 
 Speltid:  2t 5m 
 Pris:   80kr 
 
 Sön 23 Sep Kl 15:00
 
Från 7 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  King Lear Live  2018  
Tor 27 Sep Kl 20:00
Kulturhuset återupptar Live sändningarna! Säsongens första livesända pjäs från National Theatre Live är Shakespeares Kung Lear. I huvudrollen ser vi den fantastiske Ian McKellen. 27 september direktsänds den på utvalda biografer i Sverige. Sir Ian McKellen (Gandalf i Sagan om ringen-filmerna, Magneto i X-Men-filmerna) fick femstjärniga recensioner vid premiären på Chichester Festival Theatre. Föreställningen gick för helt utsålda hus. Detta är en modern version av Shakespeares ömsinta, gripande och chockerande pjäs om äregirighet och förräderi. Där en familj och ett land kastas in i en våldsam och bitter maktkamp. Kung Lear är en föreställning från NT Live. Textat på svenska.

Regi: Jonathan Munby

 Genre:   
 Speltid:  ca 3t 40m inkl.paus 
 Pris:   280 
 
 Tor 27 Sep Kl 20:00
 
SPELA TRAILER
  Mamma Mia! Here We Go Again  2018  
Fre 28 Sep Kl 12:30
Missade ni Mamma Mia! Here We Go Again i söndags. Nu får ni en chans till på fredag kl 12.30. Tio år efter Mamma Mia! The Movie återvänder vi till den grekiska pärlan Kalokairi i en ny musikalfilm med nya låtar baserade på ABBAs låtskatt. Mamma Mia! Here We Go Again tar oss tillbaka till det förflutna för att berätta historien om hur allt blev som det blev. Nya stjärnskottet Lily James (Baby Driver, Darkest Hour) axlar huvudrollen som unga Donna.

Regi: Ol Parker

 Genre:  Familjefilm 
 Speltid:  1t 54m 
 Pris:   80kr 
 
 Fre 28 Sep Kl 12:30
 
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Predator  2018  
Lör 29 Sep Kl 19:00
Jakten fortsätter på hemmaplan när THE PREDATOR är tillbaka. Genetiskt uppgraderade med DNA från andra arter är universums farligaste jägare den här gången starkare, smartare och dödligare än någonsin. När en ung pojke av misstag råkar trigga deras återkomst till jorden kan bara ett gäng avdankade ex-soldater och en missnöjd NO-lärare förhindra slutet för mänskligheten

Regi: Shane Black

 Genre:  Action 
 Speltid: 
 Pris:   100kr 
 
 Lör 29 Sep Kl 19:00
 
Från 15 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Smallfoot  2018  
Sön 30 Sep Kl 15:00
Nu vänds den legendariska myten om Bigfoot upp-och-ner när den unga och energiska Yetin plötsligt hittar något som han inte trodde existerade, en människa! Nyheten kring denna "smallfoot" ger honom berömmelse och kanske finns det nu en chans att få flickan i hans drömmar. Men samtidigt skapar nyheten kaos i det lilla Yeti-samhället över vad mer som kan tänkas gömma sig där ute i den stora vida världen, bortom deras egna lilla snötäckta by. Smallfoot är berättelsen om vänskap, mod och lyckan över att upptäcka nya ting! Det här blir yeti-kul!

Regi: Karey Kirkpatrick, Jason Reisig

 Genre:  Animerat 
 Speltid:  1t 37m 
 Pris:   80kr 
 
 Sön 30 Sep Kl 15:00
 
Barntillåten
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Johnny English Strikes Again  2018  
Sön 30 Sep Kl 19:00
JOHNNY ENGLISH STRIKES AGAIN är den tredje delen i den underhållande serien om Johnny English. Rowan Atkinson återvänder som den mycket älskade men otursdrabbade hemliga agenten. Det nya äventyret börjar när en cyberattack avslöjar identiteten på alla agenter i Storbritannien, och gör den pensionerade Johnny English till underrättelsetjänstens sista hopp och djupdyker i att hitta superhackern. Som en man med få färdigheter och analoga metoder måste Johnny English övervinna den moderna tekniken för att lyckas med detta uppdrag.

Regi: David Kerr

 Genre:  Action/Komedi 
 Speltid:  1t 29m 
 Pris:   100kr 
 
 Sön 30 Sep Kl 19:00
 
Från 7 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Pettson och Findus - Findus flyttar hemifrån  2018  
Sön 7 Okt Kl 15:15
Observera att denna film börjar kl 15:15. För att filmen Unga Astrid slutar kl 15:05. Vilket gör att ni får vänta i hallen en stund innan ni kan sätta er. Findus hoppar runt i sin nya säng varje natt så att stackars Pettson inte kan sova. För att få lite ro bygger Pettson ett hopp-och-lekrum till Findus ute i uthuset bredvid. Det visar sig att Findus älskar sitt nya rum och firheten det ger så mycket att han bestämmer sig för att flytta dit permanent. Det var inte riktigt vad Pettson hade tänkt sig. Pettson blir ledsen och ser framför sig ett väldig ensamt liv utan sin trogne vän. Findus, som gillar att bo själv måste nu komma upp något som kan muntra upp Pettson.

 Genre:  Barn 
 Speltid:  1t 22m 
 Pris:   80kr 
 
 Sön 7 Okt Kl 15:15
 
Barntillåten
SPELA TRAILER
  Venom  2018  
Sön 7 Okt Kl 19:00
En av Marvels största, mest komplexa karaktärar äntrar scenen när journalisten Eddie Brock (Tom Hardy) blir värd för den utomjordiska symbioten Venom. Eddie har länge försökt avslöja den ökände grundaren av Life Foundation, geniet Carlton Drake - en besatthet som förstört hans karriär och förhållandet med flickvännen Anne Weying. När han undersöker ett av Drakes experiment, förenas utomjordingen Venom med Eddies kropp, och plötsligt har han otroliga superkrafter och förmågan att göra i stort sett vad han vill. Förvriden, mörk, oförutsägbar och driven av raseri, tvingar Venom Eddie att kämpa för kontrollen över de farliga egenskaperna, vars styrka är både skrämmande och berusande. När Eddie och Venom behöver varandra, blir föreningen allt starkare. Var slutar Eddie och var börjar Venom?

Regi: Ruben Fleischer

 Genre:  Action 
 Speltid:  1t 52m 
 Pris:   100kr 
 
 Sön 7 Okt Kl 19:00
 
Från 15 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Unga Astrid  2018  
Fre 12 Okt Kl 12:30
Missade ni Unga Astrid i söndags? Nu får ni en chans till på fredag. När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Det här är berättelsen om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta. Unga Astrid är en fri tolkning av händelser i Astrid Lindgrens tidiga liv.

Regi: Pernille Fischer Christensen

 Genre:  Dokumentär 
 Speltid:  2t 3m 
 Pris:   100kr 
 
 Fre 12 Okt Kl 12:30
 
Från 7 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Christoffer Robin & Nalle Puh (Sv. tal)  2018  
Sön 14 Okt Kl 15:00
I denna spelfilm har Christoffer Robin, den lilla pojken som en gång i tiden älskade att ge sig ut på äventyr i Sjumilaskogen, blivit vuxen. Men han känner sig vilsen i vuxenvärlden och nu måste hans barndomsvänner, Nalle Puh, Nasse, Ior och Tiger, ge sig ut i vår värld för att hjälpa Christoffer Robin hitta tillbaka till den omtänksamme och lekfulle lille pojken som fortfarande finns inom honom.

Regi: Marc Forster

 Genre:  Komedi 
 Speltid:  1t 44m 
 Pris:   80kr 
 
 Sön 14 Okt Kl 15:00
 
Från 7 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  The Nun  2018  
Sön 14 Okt Kl 19:00
När en ung nunna tar sitt liv på ett kloster i Rumänien skickar Vatikanen en präst och hans lärling för att utreda fallet. Tillsammans avslöjar de den skrämmande hemligheten? De riskerar inte bara sina egna liv, utan även sin tro och sina själar, då de tvingas konfrontera den demoniska nunnan som tidigare skrämde oss i "The Conjuring 2".

Regi: Corin Hardy

 Genre:  Skräck 
 Speltid:  1t 36m 
 Pris:   100kr 
 
 Sön 14 Okt Kl 19:00
 
Från 15 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Juliet, Naked  2018  
Sön 21 Okt Kl 19:00
Annie bor i en tråkig småstad på Englands dystra östkust tillsammans med Duncan som är minst lika tråkig. Tucker, en briljant låtskrivare och artist har isolerat sig på den amerikanska landsbyggden, det är åtminstone vad hans fans tror. Duncan är besatt av Tuckers låtar och när Annie till slut erkänner hur mycket hon avskyr allt som har med Tucker att göra får det oanade konsekvenser för dem alla tre. Baserad på en roman av Nick Hornby (2009) med samma titel. Nick Hornby har även skrivit High Fidelity som filmatiserats.

Regi: Jesse Peretz

 Genre:  Romantik 
 Speltid:  1t 37m 
 Pris:   100kr 
 
 Sön 21 Okt Kl 19:00
 
Barntillåten
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Halloween (2018)  2018  
Sön 28 Okt Kl 19:00
Jamie Lee Curtis återvänder till sin ikoniska roll som Laurie Strode. För sista gången konfronteras hon med den maskerade figuren Michael Myers som jagat henne sedan hon med nöd och näppe undkom honom under Halloweennatten för fyra decennier sedan.

Regi: David Gordon Green

 Genre:  Skräck 
 Speltid:  1t 49m 
 Pris:   100kr 
 
 Sön 28 Okt Kl 19:00
 
Från 15 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Halvdan Viking  2018  
Sön 4 Nov Kl 15:00
Halvdan Viking är elva år och bor i Östbyn med smeden Björn efter att hans pappa gett sig av på plundringsfärd. Men Halvdan är ingen "riktig" viking. Han haltar, har dåligt självförtroende och saknar en vän. I närheten av Östbyn ligger Västbyn. De båda byarna har legat i fejd med varandra så länge man kan minnas och det är förbjudet att befinna sig på fel sida av älven som delar de två byarna. En dag i skogen möter Halvdan plötsligt den orädda kungadottern Meia från fiendebyn Väst. Trots att de inte får träffas spirar en oväntad vänskap fram mellan dem. När Västbyn planerar ett anfall på Östbyn förstår vännerna att allt hänger på dem om det ska stoppas i tid. Men har de tillräckligt med mod och list för att göra det som krävs utan att ta till vapen?

Regi: Gustaf Åkerblom

 Genre:  Familjefilm 
 Speltid:  1t 38m 
 Pris:   80kr 
 
 Sön 4 Nov Kl 15:00
 
Från 7 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  A Star Is Born  2018  
Sön 4 Nov Kl 19:00
Oscarsnominerade Bradley Cooper både regisserar och spelar huvudrollen i A STAR IS BORN där vi får möta musikern Jack Maine som blir förälskad i den kämpande artisten Ally. Hon har precis gett upp drömmen om att slå igenom som sångerska, när hon en dag upptäcks av Jack som hjälper henne in i rampljuset. Men när Allys karriär äntligen börjar ta fart så håller deras relation på att rasera - samtidigt som Jack kämpar mot sina inre demoner...

Regi: Bradley Cooper

 Genre:  Drama 
 Speltid:  2t 16m 
 Pris:   100kr 
 
 Sön 4 Nov Kl 19:00
 
Från 7 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Lyrro  2018  
Fre 9 Nov Kl 12:30
Missade ni Lyrro i Torsdags. Nu får ni en chans till. BORTA BRA MEN HEMMA BÄST? Nej, det stämmer nog inte riktigt - och har nog aldrig gjort. LYRRO - IN OCH UTVANDRARNA är en sketch-artad film som handlar om att: Människan har alltid varit på väg. Ibland flyende från något men ofta också sökande efter något annat. Kanske är det bättre någon annanstans och kanske blir vi också bättre människor om vi får möjligheten att leva på en plats längre bort?

Regi: Peter Dalle

 Genre:  Komedi 
 Speltid:  1t 28m 
 Pris:   80kr 
 
 Fre 9 Nov Kl 12:30
 
Från 11 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Lycklig som Lazzaro  2018  
Sön 11 Nov Kl 19:00
Lazzaro är så god att han ibland misstas för att vara lite korkad. I den lilla italienska byn Inviolata arbetar han på en tobaksodling där tiden stått still. Arbetarna är närmast livegna och allt styrs av den grymma markisinnan Alfonsina de Luna. När hennes son Tancredi iscensätter sin egen kidnappning, blir Lazzaro hans vän och bundsförvant. En dramatisk händelse gör att de kommer ifrån varandra, men för Lazzaro är deras vänskapsband så starkt att han kan resa genom tid och rum för att återförenas med Tancredi.

Regi: Alice Rohrwacher

 Genre:  Romantik 
 Speltid:  2t 5m 
 Pris:   100kr 
 
 Sön 11 Nov Kl 19:00
 
Från 11 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott  2018  
Sön 18 Nov Kl 19:00
Fantastiska Vidunder: Grindelwalds brott är den andra av totalt fem filmer från J.K Rowlings magiska värld. I slutet av den första filmen blev den ondskefulle trollkarlen Gellert Grindelwald (Johnny Depp) tillfångatagen av den amerikanska magi-kongressen MACUSA, med hjälp från Newt Scamander (Eddie Redmayne). Men Grindelwald lyckades undkomma arresten och har bestämt sig för att samla anhängare som inte får veta sanningen om hans egentliga agenda: att uppfostra renblodstrollkarler till att styra över alla icke-magiska varelser. I ett försök att hindra Grindelwalds planer, tar Albus Dumbledore (Jude Law) hjälp av sin tidigare elev Newt Scamander, som går med på att hjälpa till - ovetandes om vilka faror som väntar... Såväl kärlek som lojalitet testas, även hos trogna vänner och inom familjer, i en alltmer uppdelad värld.

Regi: David Yates

 Genre:  Drama 
 Speltid:  2t 18m 
 Pris:   100kr 
 
 Sön 18 Nov Kl 19:00
 
Från 11 år
SPELA TRAILER
  Creed II  2018  
 Genre:  Action 
 Speltid: 
 Pris:   100kr 
 
 Sön 25 Nov Kl 19:00
 
Från 15 år
OFFICIELL HEMSIDA
TILLBAKA TILL INFO
  Suspiria  2018  
Sön 2 Dec Kl 19:00
Nyinspelningen av skräckfilmsklassikern Suspiria är lika skrämmande som visuellt magnifik. Historien om dansskolan som döljer ofattbara grymheter i sitt innersta berättas nu av Call Me By Your Name-regissören Luca Guadagnino. Baletteleven Susie (Dakota Johnson från Fifty Shades-filmerna) antas till världsberömda Markos Academy i Berlin där hon snabbt blir favoritelev hos huvudläraren, den gåtfulla Madame Blanc (Tilda Swinton). En annan balettelev försvann efter att ha anförtrott psykoterapeuten Dr Klemperer att skolan tagits över av häxor. Kommer Susie att bli nästa offer för de mardrömsscenarion som utspelas innanför Markos Academys väggar, och är Madame Blanc inblandad? Radioheads-sångaren Thom Yorke har gjort Suspirias suggestiva musik, och Jessica Harper som spelade Susie i Dario Argentos originalfilm ses i en mindre roll. Guadagnino har fått mycket kritikerberöm för spektakulära Suspiria, men det finaste betyget kom från skräckfilmsfantasten Quentin Tarantino som brast i gråt när han såg filmen.

Regi: Luca Guadagnino

 Genre:  Skräck 
 Speltid:  2t 38m 
 Pris:   100kr 
 
 Sön 2 Dec Kl 19:00
 
Från 15 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER
  Mortal Engines! Gratis för Åseles skolelever!  2018  
Tor 13 Dec Kl 21:00
Tusentals år efter att en katastrof förstörde civilisationen har mänskligheten anpassat sig och ett nytt sätt att leva har utvecklats. Gigantiska vandrande städer rör sig nu över jorden, på jakt efter mindre städer att plundra. Tom Natsworthy (Robert Sheehan) - som kommer från en lägre nivå av den stora rovstaden London - kämpar för sin egen överlevnad efter att han mött den farliga Hester Shaw (Hera Hilmar). Två motsatser, vars vägar aldrig borde ha korsat, bildar en osannolik allians, vars öde det är att förändra framtiden.

Regi: Christian Rivers

 Genre:  Action 
 Speltid: 
 Pris:   100kr 
 
 Tor 13 Dec Kl 21:00
 
Från 11 år
OFFICIELL HEMSIDA
SPELA TRAILER